E. Stankevičius: kritika Futbolo federacijai – politiniai viešieji ryšiai | Diena.lt

E. STANKEVIČIUS: KRITIKA FUTBOLO FEDERACIJAI – POLITINIAI VIEŠIEJI RYŠIAI

Kritika Lietuvos futbolo federacijai (LFF) ir siūlymai dėl tiesioginio valdymo yra politiniai viešieji ryšiai, sako organizacijos generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

„Mano giliu įsitikinimu, artėja rinkimai, ne paslaptis, kad ir federacijos rinkimai yra 2024 metais, automatiškai tiek politikai nori tam tikro dėmesio aktualiomis temomis, ką ir matėme prieš tai: ant LFF pasisakyti yra labai geras trendas“, – žurnalistams sakė LFF atstovas.

„Man tik gaila, kad tam tikri valstybės pareigūnai arba aukšto rango politikai naudojasi tuo ir į mus ganėtinai rimtai nežiūri“, – pridūrė jis.

Siūlymą įvesti tiesioginį valdymą LFF trečiadienį pasiūlė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Mykolas Majauskas.

Jo teigimu, federacijai reikalingas normalizavimo etapas, kurio metu laikinai būtų skirtas reguliatorius.

Pasak valdančiųjų politiko, taip pat būtina atlikti nepriklausomą federacijos veiklos ir finansinį auditus, reikalingas ir įstatų pakeitimas pagal FIFA standartus, nauji demokratiniai federacijos organų rinkimai.

Federacijos generalinis direktorius teigė esantis nepatenkintas, jog „iškraipomi arba negirdimi faktai“.

„Jeigu mes leidžiame tokias žinutes, tai turėkime argumentus, kuo remiantis. (...) Pastoviai bendraujame su UEFA dėl galimų įstatų atnaujinimo. Esame gavę tam tikras gaires, kas turėtų būti adaptuota, kiekvienais metais yra atnaujinami tie dalykai“, – sakė E. Stankevičius.

Pasak jo, jei šalies pareigūnai susitiktų su UEFA ir FIFA vadovais, politikų kritika subliūkštų.

„Kada atvažiuotų FIFA ir UEFA pareigūnai, ar tai būtų generalinis sekretorius, ar prezidentas, jiems paaiškinus apie LFF vykdomą veiklą, įstatų atitikimus, automatiškai atkristų visas, kaip aš sakau, politinis piaras ir neturėtų, ką pasakyti“, – sakė LFF atstovas.

Generalinis sekretorius taip pat sakė buvęs nepatenkintas tuo, kad bendrame Seimo Biudžeto ir finansų komiteto bei Jaunimo ir sporto reikalų komisijos posėdyje trečiadienį liko neaptartas klausimas dėl finansavimo.

„Manau, kad apie finansus turėjome pašnekėti. Gaila, bet nė vieno klausimo, susijusio su galimu futbolo finansavimu, su klubų prisidėjimais nebuvo nei iš gerbiamų Seimo narių, nei iš komisijos, o visą laiką prakalbėjome apie galimus pokyčius arba apie tam tikrus klubų įsitraukimo į Lietuvos futbolo federacijos valdymą klausimus ir niuansus“, – sakė E. Stankevičius.

Jo nuomone, tiesioginio valdymo įvedimas nėra neįmanomas, tačiau generalinis sekretorius tokią galimybę linkęs atmesti.

„Taip, tiesioginis valdymas yra galimas, bet mums pavaldžios institucijos, FIFA, UEFA, turi pareikšti, kad kažkas yra blogai“, – teigė E. Stankevičius.

Paklaustas apie tai, ar nesvarstytų „prasivalyti“ nuo su nusikalstamu pasauliu sąsajų turinčių asmenų taip gerinant organizacijos įvaizdį, generalinis sektorius teigė, kad LFF Vykdomojo komiteto nariai atitinka visus įstatuose numatytus reikalavimus, taip pat FIFA, UEFA ir Lietuvoje galiojančią įstatyminę bazę.

„Tegul įstatymų leidėjai priima atitinkamus įstatymus, kad tokie žmonės yra nepageidaujami, tokie žmonės negali dalyvauti veikloje, ar tai būtų politinė karjera, ar tai būtų sporto federacijų valdymas ir dalyvavimas jose, mes atitinkamai pasikoreguosime įstatus“, – teigė LFF atstovas.

M. Majauskas teigia, jog Lietuvos ambasadorius Šveicarijoje yra kreipęsis į FIFA ir UEFA vadovus dėl problemų Lietuvos futbolo federacijoje, pabrėžė poreikį tikslinti organizacijos įstatus pagal pavyzdinius FIFA standartus ir organizuoti naujus demokratinius, skaidrius rinkimus.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Romas

"švelnūs pūkeliai"..., geriau žino, kaip įdarbinti ir išskalauti lievas babkes".

78

Ši “revoliucija” kaip perdimas po vandeniu: burbulai kyla, smarvė yra, bet kas iš to…

Kol

federacija buvo Kauno rankose , Lietuvos futbolas dar pluduriavo neblogai. Kai perėmė vilenski , kamuoliu atmuštomis galvomis , futbolas ir nuskendo
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS