Europos futbolas laisvinasi iš viruso pančių | Diena.lt

EUROPOS FUTBOLAS LAISVINASI IŠ VIRUSO PANČIŲ

Vasaros išvakarėse vis daugiau futbolo lygų bei oficialių turnyrų grįžta į aikštes. Šį savaitgalį startavo ir karantino sustabdyti, ir jau anksčiau vykę čempionatai.

Kol didžiausios Europos lygos (Anglijos, Ispanijos bei Italijos) dar tik dėliojasi sugrįžimo grafiką, pagal kalibrą stipriausia jau kvėpuojanti yra Vokietijos bundeslyga. Tiesa, intriga šioje šalyje blėsta sulig kiekvienu turu. Miuncheno „Bayern“ 29-ajame ture pratęsė pergalių seriją namuose 5:0 nušlavusi Diuseldorfo "Fortuna" ekipą. Kaip jau tapo įprasta, du įvarčius nugalėtojams pelnė lenkas Robertas Lewandowskis, savo bendrą kraitį lygos snaiperių sąraše padidinęs iki 29. Čempionato rikiuotėje „Bayern“ artimiausią varžovę Dortmundo „Borussia“ lenkia jau dešimčia taškų, tiesa, pastaroji savo 29-ojo turo mačą žais sekmadienį su „Paderborn“ klubu.

Taip pat jau anksčiau po karantino grįžusioje Armėnijos lygoje sužaistas 19-asis turas, kuriame taškų prarado abu lyderiai. Pirmaujantis Jerevano „Ararat-Armenia“ (37 taškai) savo aikštėje nesugebėjo įveikti (1:1) „Širak-Giumri“ ekipos, o antroje vietoje žengiantis „Lori“ (33) namuose pasidalino po tašką (2:2) su „Noah“ (31).

Vieninteliu Europoje rungtyniaujančiu čempionatu porą mėnesių buvusi Baltarusijos lyga startavo kovo viduryje, per patį COVID-19 įkarštį, o jau skaičiuoja jau 11-ąjį turą. Pirmenybių viršūnėje rikiuojasi keturi klubai, tačiau geriausias pozicijas išlaiko pripažintas pastarojo dešimtmečio lyderis Borisovo BATE. Ši ekipa, turinti 22 taškus, 11-ojo turo mačą su „Isloč“ žais sekmadienį. Taip pat šiandien taškų kraitį gali padidinti ir „Energetik-BGU“ komanda, po 10 rungtynių turinti 21 tašką. Tuo tarpu „Žodino“ ir Soligorsko „Šachtior“ kolektyvai 21 tašką surinko per 11 bandymų. Žodino klubas užvakar 2:1 namuose palaužė „Smoleviči“ ekipą, o Soligorsko futbolininkai vakar išvykoje 1:0 pranoko legendinį Minsko „Dinamo“.

Čekijos lygoje abu lyderiai įsirašė itin lengvas pergales. Prahos „Slavia“ namuose 5:0 nepaliko vilčių „Jablonec“ komandai, o Plzeno „Viktoria“ savo stadione 7:1 nepagailėjo „Mlada Boleslav“ kolektyvo. Nors pastaruoju metu ir klupinėjusi „Slavia“ po 26 turų surinko 64 taškus ir vis dar akivaizdžiai lenkia jau šešias pergales paeiliui pažėrusį Plzeno klubą (56).

Kamuolį Europoje savaitgalį gainiojo ir Kroatijos, Danijos, Estijos, Vengrijos, Juodkalnijos, Lenkijos, Serbijos, Ukrainos ir, žinoma, Lietuvos lygų bei taurių turnyrų dalyviai.

Gairės: lygos, futbolas, virusas
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Šaunu ! O Lietuvoje beliko 6 klubai aukščiausioje lygoje.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS