Europos lygoje – apmaudi Vilniaus „Žalgirio“ nesėkmė Norvegijoje | Diena.lt

EUROPOS LYGOJE – APMAUDI VILNIAUS „ŽALGIRIO“ NESĖKMĖ NORVEGIJOJE

  • 0

UEFA Europos lygos antrajame atrankos etape Vilniaus „Žalgiris“ 1:3 svečiuose turėjo pripažinti Norvegijos čempionato lyderių „Bodo Glimt“ pranašumą.

Vilniaus ekipa įmušė vieną įvartį ir turėjo progų pasižymėti dar, bet jomis nepasinaudojo, o norvegai už klaidas baudė skaudžiai. Du įvarčius „Bodo“ įmušė po kampinių, vieną – po apmaudžios vilniečių klaidos gynyboje.

„Žalgiris“ pradėjo rungtynes tokios pačios sudėties, kokias žaidė paskutines rungtynes praėjusį savaitgalį su „Kauno Žalgiriu“. Vienintelis skirtumas – Francis Kyeremeh pasistūmė į krašto saugo poziciją, o Liviu Antalis – į poziciją po puolėju.

Rungtynių pradžioje komandos žaidė gana atsargiai. Pavojinga buvo žalgiriečių ataka 15 min. kai po Hugo Videmonto perdavimo Andrija Kaludžerovičius turėjo šansą smūgiui, bet jo ataką blokavo gynėjas. 18 min. po baudos smūgio Ivanas Tatomirovičius vienu lietimu smūgiavo kamuolį tiesiai į vartininką.

20 min. varžovai išsiveržė į priekį. Martinui Berkovecui nepavyko sugauti kamuolio griūvant po varžovo kojomis ir atšokusį kamuolį į vartus pasiuntė P. Zinckernagelis.

26 min. „Žalgiris“ išlygino rezultatą. Po F. Kyeremeh perdavimo iš krašto L. Antalis griūdamas iš 10 metrų nukreipė kamuolį į vartus.

32 min. po kampinio šeimininkai atstatė pranašumą. Prie tolimojo virpsto atšokusį kamuolį į vartus iš arti pasiuntė V.O. Boniface‘as. 40 min. tas pats žaidėjas pavojingai smūgiavo virš vartų.

70 min. po H. Videmonto perdavimo iš krašto šansą turėjo I. Tatomirovičius, bet jo muštas kamuolys praskriejo pro šalį. 75 min. H. Videmontas pats prasiveržė kraštu, bet jo smūgį atrėmė vartininkas.

78 min. progą turėjo ir varžovai. V.O. Boniface’as atsidūrė vienas prieš vieną, bet nesugebėjo pergudrauti M. Berkoveco ir mušė šalia virpsto. 81 min. “Bodo Glimt” įmušė trečią įvartį. Vėl po kampinio smūgiu galva į vartus nukreipė V. O. Boniface‘as.

78 min. progą turėjo ir varžovai. V.O. Boniface’as atsidūrė vienas prieš vieną, bet nesugebėjo pergudrauti M. Berkoveco ir mušė šalia virpsto. 81 min. “Bodo Glimt” įmušė trečią įvartį. Vėl po kampinio smūgiu galva į vartus nukreipė V. O. Boniface‘as.

„Žalgiris“ perėjo į ataką ir 83 min. varžovų vartininką smūgiu iš toli patikrino L. Antalis.

Rungtynės baigėsi Norvegijos klubo pergale, kuri jai lėmė patekimą į kitą etapą, o žalgiriečiai savo pasirodymą Europoje baigė.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS