F. Černychas: norėčiau sūnaus gimimą pažymėti įvarčiu | Diena.lt

F. ČERNYCHAS: NORĖČIAU SŪNAUS GIMIMĄ PAŽYMĖTI ĮVARČIU

  • 0

Lietuvos futbolo rinktinės kapitonas Fiodoras Černychas į LFF stadioną įbėgo pirmai nacionalinės komandos treniruotei jau prasidėjus. Tačiau geriausias 2017 m. Lietuvos futbolininkas turėjo itin svarią priežastį - tik prieš kelias dienas jo žmona Valerija pagimdė sūnų.

„Buvau kalbėjęs su rinktinės treneriu, jis sakė būk kiek reikės ir tada prisijungsi, - po pirmųjų pratybų sakė F.Černychas. - Su žmona esame laimingi, esu jai labai dėkingas, kad pagimdė mums sūnų. Emocijos pačios puikiausios, pats dalyvavau gimdyme. Nors kelias naktis nemiegojau, tačiau dabar jaučiu energijos antplūdį, esu atsakingas nebe už 2 žmones, o 3. Dabar esu tėvas, turiu mažą sūnų“.

F.Černychas šypsojosi, kad sūnaus gimimą reikėtų pažymėti ir futbolo aikštėje.

„Šeima yra tikrai svarbiau už sportą, didelis emocijų antplūdis, dabar skraidau padebesiais. Būtų „super“ sūnaus gimimą pažymėti įvarčiu į Lietuvos rinktinės varžovų vartus“, - sakė rinktinės kapitonas.

Tačiau dabar savo mintis F.Černychui reikės skirti ne tik pagausėjusiais šeimynai, tačiau ir Lietuvos rinktinės taktikoms. Lietuviai jau penktadienį susitiks su Liuksemburgo futbolininkais ir bandys pasiekti revanšą Europos čempionato atrankoje, kai kovo mėnesį išvykoje patyrė nesėkmę 1:2.

„Ta vienintelė pergalė mums labai padėtų atsispirti, - teigė kapitonas. - Turime atsiduoti aikštėje 150 procentų, turime būti vienas kumštis. Mes turime gerų žaidėjų, tačiau būna, kad mums nesiseka, negalime įmušti. Iškovotume pergalę ir nutrauktume nesėkmių ruožą. Futbolas visose šalyje sparčiai auga, visi turi gerų futbolininkų, mums su niekuo nebus lengva žaisti. Visi suprantame, kad rinktinėje rungtynėms pasiruošti yra tik kelios dienos“.

F. Černychas pasakoja, kad jam niekada nekyla minčių atsisakyti atvykti į rinktinę.

„Jaučiu garbę atstovauti rinktinei, negaliu neatvažiuoti. Kažkada man padėjo rinktinė, dabar noriu padėti aš. Visada atvažiuoju, nesvarbu kiek yra pralaimėjimų, turiu atsidėkoti už viską“, - sakė puolėjo ir saugo pozicijose galintis žaisti futbolininkas.

Prieš kelias savaites F.Černychas baigė klubinį sezoną su Maskvos „Dinamo“ komanda.

„Sužaidžiau daug rungtynių, gavau daug laiko aikštėje, buvau patenkintas, - pasakojo F.Černychas. - Žinau, kad galiu daugiau, iki galo nesu pritapęs komandoje, čia kitoks žaidybinis braižas, taktikos. Man labiau Maskvoje tiktų žaisti puolėjo pozicijoje, tačiau per visą sezoną ten žaidžiau tik 2 kartus, žaisdavau krašte. Yra kur tobulėti, reikia toliau stengtis treniruotėse ir įrodinėti savo vertę“.

Tiesa, pati komanda nebuvo patenkinta savo rezultatu. „Dinamo“ su 33 taškais užėmė 12 vietą tarp 16 komandų ir vos išvengė rungtynių dėl išlikimo aukščiausioje lygoje.

„Komanda tikrai nebuvo patenkinta galutiniu rezultatu. Tikslai buvo kitokie, turėjome kovoti dėl vietos kito sezono Europos lygoje. Tačiau teko kovoti dėl išlikimo, gerai, kad išsaugojome vietą. Kitais metais bandysim pasiekti tikslą, kurį norėjome pasiekti dabar“, - kalbėjo „Dinamo“ žaidėjas.

Tačiau sezono pabaiga F.Černychui nesusiklostė taip kaip jis norėjo. Lietuvos rinktinės kapitonas ant suolo praleido paskutines ketverias Rusijos „Premier“ lygos čempionato rungtynes.

„Su „Zenit“ komanda sužaidžiau geras rungtynes, treneris buvo patenkintas mano žaidimu, o po tu gerų rungtynių, keturis susitikimus praleidau ant suolo, - prisiminė situaciją F.Černychas. - Gerbiu trenerio sprendimą, gal komandai to ir reikėjo. Liūdina, tik kad prieš rinktinę negavau žaidybinės praktikos. Kuo daugiau žaidi, tuo esi geresnėje formoje, dabar mėnesį praleidau“.

Su Maskvos „Dinamo“ klubu F.Černychas dar turi 1,5 metų sutartį, tačiau pats žaidėjas tikina, kad kol kas dėl savo ateities nėra tikras.

„Klubo laukia pokyčiai. Komandą nupirko VTB bankas, žadėjo daug pasikeitimų. Po rinktinės sužinosiu, ar būsiu reikalingas komandai, ar nebūsiu. Rusijoje yra legionierių limitas, o naujieji savininkai nori nusipirkti žvaigždžių, davė daug pinigų apsipirkti. Jeigu žinosiu, kad aš nežaisiu, tai taip negalėsiu sėdėti ant suolo ir būti laimingas, ieškosiu kitos vietos“, - sakė F.Černychas.

O kokių ambicijų aikštėje dar turi rinktinės kapitonas?

„Per visą savo karjerą netapau jokios šalies čempionu, norėčiau laimėti. Būtų įdomu išbandyti save Čempionų lygos ar Europos lygos grupių etapuose“, - vardino F.Černychas.

Europos čempionato atrankos varžybose birželio 7 dieną LFF stadione Lietuva stos į kovą su Liuksemburgu. Į šias rungtynes bilietus platina Tiketa.lt. Birželio 10 dieną V. Urbono auklėtiniai svečiuose žais su Serbija.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS