FIFA prezidentas S. Blatteris atsistatydino | Diena.lt

FIFA PREZIDENTAS S. BLATTERIS ATSISTATYDINO

  • 0

FIFA prezidentas Seppas Blatteris (Zepas Blateris) atsistatydino antradienį, praėjus vos keturioms dienoms nuo jo išrinkimo penktajai kadencijai ir korupcijos skandalui apėmus šį pasaulio futbolui vadovaujantį organą.

79-erių S.Blatteris, išrinktas FIFA prezidentu penktajai kadencijai penktadienį, prieš tai šiai federacijai vadovavęs 17 metų, apie savo sprendimą paskelbė per spaudos konferenciją Ciuriche.

Nuo FTB reido viename Ciuricho viešbučių ir septynių FIFA pareigūnų sulaikymo prieš pat FIFA kongreso pradžią praėjo šešios dienos. Tarp sulaikytųjų buvo ir du FIFA viceprezidentai.

Šių pareigūnų areštas buvo atliktas pareikalavus JAV prokurorams, kurie minėtus septynis asmenis kaltina, o dar aštuonis įtaria dalyvavimu 150 mln. JAV dolerių korupcijos procese.

Skubiai surengtoje spaudos konferencijoje antradienį S.Blatteris pasakė, kad jo „mandatą, regis, palaiko toli gražu ne visi futbolo pasaulyje“.

S.Blatteris pridūrė, kad nepaisant jo perrinkimo, Tarptautinei futbolo asociacijų federacijai „FIFA reikia esminio pertvarkymo“ ir kad jis „kruopščiai persvarstęs“ savo perrinkimą.

Tikimasi, kad rinkimai bus rengiami laikotarpiu tarp gruodžio ir kovo, kai bus sušauktas specialus kongresas.

Šveicarijos generalinis prokuroras pareiškė, kad S.Blatterio veiklos Šveicarijos pareigūnai netiria.

Iš Londono pranešta, kad FIFA prezidento atsistatydinimą „didžiu futbolui“ įvykiu pavadino Anglijos futbolo federacijos vadovas Gregas Dyke'as (Gregas Daikas), kuris yra vienas ryškiausių S.Blatterio kritikų.

G.Dyke'as, kuris televizijai „BBC World“ sakė praradęs pasirinktiną S.Blatteriu pernai, nurodė manąs, jog 79-erių šveicaras pajuto, kaip pasaulio futbolui vadovaujančią įstaigą apėmęs skandalas „artėja prie jo paties“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS