Futbolininkai vasarą pasitiko įvarčių liūtimi | Diena.lt

FUTBOLININKAI VASARĄ PASITIKO ĮVARČIŲ LIŪTIMI

Birželio kaitra į „TOPsport Pirma lyga“ pirmenybes įpūtė karštesnių ritmų. Pirmosiomis vasaros dienomis komandos į aikštę žengė ne gintis, o atakuoti - per penkis mačus įmušti net 25 įvarčiai. Po 12-ojo turo į turnyro lentelės dugną nusirito Kauno rajono „Garliava“, ten nebuvusi nuo pat debiuto lygoje 2022-aisiais.

Garliaviečiai – kol kas paskutiniai

„Neturėjome teisės pralaimėti autsaiderių mūšį, bet skaudžiai sumokėjome už klaidas. Dabar esame ten, kur tikrai neplanavome būti“, - konstatavo Gintautas Vaičiūnas.

Jo treniruojama „Garliavos“ ekipa 12-ajame ture namuose 1:2 neprilygo lygos autsaiderei Gargždų „Bangai“ B ir nusirito į paskutinę vietą. Garliaviškiai, pernai prasibrovę į pajėgiausiųjų 8-uką, šiemet iškovojo vos vieną pergalę - ir tą pačią kovo mėnesį. Po to sekė daugiau nei du mėnesiai pralaimėjimų bei lygiųjų, kol galiausiai atsitrenkta į lentelės dugną. Ypač sunkiai garliaviškiams sekasi kurti. Vos 6 įmušti įvarčiai jiems pelnė tik 8 taškus. „Banga“ B su 9 taškais pakilo į priešpaskutinę poziciją.

Virš autsaiderių dueto su 11 taškų įsitaisė „Šiaulių“ dubleriai. Šiauliečiai pirmadienį namuose įmušė net 4 įvarčius į „Kauno Žalgirio“ jaunimo vartus, tačiau net ir tokio įspūdingo puolimo pergalei neužteko. Atvirkščiai, „Šiauliai“ B sužaidus valandą dar atsilikinėjo 2:4, tačiau per minutę atliko du tikslius kirčius iš eilės – 4:4. Įdomu, jog iki šiol žalgiriečiai šiemet nė karto su varžovais nebuvo išsiskyrę taikiai.

Augimo trajektorija

Visiška žalgiriečių priešingybė – Kretingos „Minija“. Daugiausia rungtynių lygiosiomis baigianti pirmenybių komanda pagaliau nutraukė šią seriją. Nedaug trūko, kad kretingiškiai būtų pratęsę nuo pat kovo 30 d. besitęsiantį maratoną. Mūšyje su Kauno rajono „Hegelmann“ B šeimininkai kontroliavo padėtį po pirmojo kėlinio – 2:0, tačiau įpusėjus antrajam situacija apsivertė aukštyn kojomis – 2:2. Žemaičius išgelbėjo brazilas Narkas Junioras, 93-ąją min. įmušęs pirmąjį savo sezono įvartį ir išplėšęs pergalę 3:2.

„Viena pergalė - ir mūsų du mėnesiai be pergalių virto dviem mėnesiais be pralaimėjimų. Jausmas labai geras“, - pripažino „Minijos“ vairininkas Thiago Bomfimas.

Kylančią trajektoriją pastaruoju metu pagavo ir Mažeikių „Atmosfera“. Mažeikiškiai kartvelo Beka Pilpani dublio (39 ir 83 min.) dėka nukalė pergalę 3:2 išvykoje prieš „Ekraną“. Mažeikių komandai tai buvo jau 4-asis laimėjimas per 5-is pastaruosius turus. Šio spurto dėka žemaičiai iš lygos dugno šoktelėjo net į 7-ąją poziciją. Be to, „Atmosfera“ turi dar mačą atsargoje, tad pagal prarastus taškus lenkia dar tris aukščiau esančius klubus.

Hettrikas - ir į savo vartus

Mažeikiškius 1 tašku lenkiantys Plungės „Babrungas“ ir Vilniaus BFA savo pasirodymus ture baigė praleisdami po tris įvarčius. Tiesa, rungtynių scenarijai jiems susiklostė skirtingai. „Babrungas“ savo tvirtovėje 1:3 neprilygo Vilniaus „Riteriams“. Lygos lyderiai iš sostinės į priekį išsiveržė jau 5-ąją min., kai jų ataką tiksliai užbaigė Andrius Kaulinis. Vėliau išmušė Milano Rutkovskio valanda. Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) rinktinės gynėjas iš pradžių nukreipė kamuolį į savo vartus, o po to klaidą išpirko 45 ir 65 min. užbaigdamas savotišką hettriką ir nulemdamas vilniečių pergalę.

BFA vaikinai susitikime su „Panevėžio“ dubleriais taip pat turėjo savo lyderį – Dominyką Kodzį. Šis puolėjas 11 min. įtvirtino komandos persvarą 2:0, o panevėžiečiams greit atsitiesus 2:2, 79 min. vėl išvedė saviškius į priekį 3:2. Vis dėlto svečiai surengė lemiamą šturmą, kuris jau 7-ąją kompensuoto laiko minutę baigėsi Aido Šidlausko įvarčiu į savo vartus – 3:3. BFA liko 5-ojoje vietoje, o „Babrungas“ – šeštas.

Sugrįžimas į Kėdainius

Laipteliu aukščiau nei BFA įsitaisė Kėdainių „Nevėžis“. Kėdainiečiai namuose nukalė tipinę savo sezono pergalę 1:0 prieš Tauragės „Taurą“. Šiemet kėdainiečiai pasižymi itin racionaliu žaidimu - prasčiau už juos puola tik dvi paskutinės lygos ekipos. Nepaisant to, vos 12 įvarčių per tiek pat rungtynių sukrapščiusi komanda jau surinko 18 taškų ir pakilo į 4-ąją poziciją. Akistata su „Nevėžiu“ tapo sugrįžimu į Kėdainius „Tauro“ treneriui Dariui Gvildžiui. Jis pastaruosius du sezonus „Nevėžį“ nuvedė iki bronzos medalių, o šiemet užleido postą ukrainiečiui Olegui Lutkovui.

Kol kas daugiau šansų užkopti ant prizininkų pakylos turi Jonavos „Be1“ ir Klaipėdos „Neptūnas“. Šie du klubai 12-ajame ture grūmėsi tarpusavyje. Atkaklus mūšis Jonavoje baigėsi lygiosiomis 1:1, o jo puošmena tapo šeimininkų saugo Deniso Ževžikovo tolimas šūvis 32-ąją min. Klaipėdiečiai 76-ąją min. atsakė ne tokiu gražiu, bet tiek pat vertu Dariaus Zubausko išlyginamuoju įvarčiu. Šios baigties dėka „Neptūnas“ su 25 taškais išsaugojo 2-ąją poziciją, nors 4 taškais dar atsilieka nuo lyderių „Riterių“. „Be1“ kraityje – ne tik 23 taškai, bet ir vienerios rungtynės atsargoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS