Futbolo aikštėse kovoja iš širdies | Diena.lt

FUTBOLO AIKŠTĖSE KOVOJA IŠ ŠIRDIES

  • 1

Lietuvos futbolo 2023-iųjų geriausiųjų žaidėjų ir trenerių rinkimų pagrindinius titulus pelnė svetur rungtyniaujantys žaidėjai ir specialistai legionieriai.

Tikisi naujų pergalių

Šalies Metų futbolininke išrinkta „Como“ (Italija) klubui atstovaujanti dusetiškė Liucija Vaitukaitytė, futbolininku – Liublianos „Olimpija“ (Slovėnija) saugas vilnietis Justas Lasickas, geriausiu vyrų komandos treneriu – „Panevėžio“ komandos strategas Gino Lettieri, moterų ekipos – Šiaulių „Gintros“ vairininkas bulgaras Kaloyanas Petkovas.

23-ejų metų L. Vaitukaitytė geriausia Lietuvos futbolininke išrinkta jau trečią kartą. Jos atstovaujama šalies nacionalinė vienuolikė pernai Tautų lygos C diviziono 2-oje grupėje užėmė antrą vietą.

„Noriu, kad su rinktine iškovotume dar daugiau pergalių. Tikiu, kad taip ir bus“, – sakė L. Vaitukaitytė.

26-erių J. Lasickas praeitą sezoną tapo Slovėnijos čempionu, su „Olimpija“ iškovojo šalies taurę, debiutavo Europos konferencijų lygos turnyre, žaidė Lietuvos rinktinėje.

„Individualūs apdovanojimai be to, ką pasiekiame kartu su bendražygiais – tiek klube, tiek pagrindinėje šalies komandoje, yra šiek tiek beprasmiai. Noriu, kad mūsų rinktinę prisimintume kaip kovojančią iš širdies“, – kalbėjo J. Lasickas.

Nebuvo gėdos ar kartėlio, kad padarėme ne viską, ką galėjome.

Įvertino ir jaunimą

57-erių G. Lettieri vadovaujamas „Panevėžys“ pernai iškovojo Lietuvos A lygos čempionato aukso medalius.

„Sukūrėme stebuklą – pralaimėjome tik vienas rungtynes. Vienas to nebūčiau padaręs, tad šis apdovanojimas – ne vien man, jis – žaidėjams, kolegų štabui“, – teigė G. Lettieri.

Metų organizacija pripažinta futbolo akademija (FA) „Šiauliai“, jos vyrų komanda pelnė A lygos bronzą.

Geriausiu vyrų A lygos futbolininku išrinktas Pijus Širvys („Panevėžys“), moterų A lygos futbolininke – Milda Liužinaitė (Kauno rajono „Hegelmann“), geriausiais jaunaisiais žaidėjais – 20-metis Matijus Remeikis („Panevėžys“) ir 17-metė Agnieška Kazarina („Vilnius“).

Gražiausią įvartį praeitą A lygos sezoną pelnė Kauno žalgirietis Vilius Armanavičius.

Lietuvos salės futbolo Metų žaidėjas – Albertas Voskunovičius („Kauno Žalgiris“).

Rinktinių proveržis

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentas Edgaras Stankevičius praėjusius metus pavadino neblogais.

„Nebuvo gėdos ar kartėlio, kad padarėme ne viską, ką galėjome. Turiu galvoje ne vien šalies vyrų ir moterų nacionalines rinktines, bet ir devyniolikmečių vaikinų ir paplūdimio futbolo komandas“, – sakė LFF vadovas.

E. Stankevičius taip pat akcentavo tarptautiniu lygiu palankių atsiliepimų sulaukusį Lietuvos ir pasaulio futbolo legendų mačą Dariaus ir Girėno stadione, pozityvų Kauno miesto savivaldybės požiūrį ir palaikymą LFF renginiams.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Aurelija

Šaunuoliai!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS