Futbolo pavasaris – ne vien didmiesčiuose | Diena.lt

FUTBOLO PAVASARIS – NE VIEN DIDMIESČIUOSE

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Pirmos lygos čempionate dalyvaus 14 komandų, Antros lygos pirmenybėse – 20 vienuolikių.

Startas – kovo 20-ąją

LFF vykdomojo komiteto (VK) patvirtintame Pirmos lygos dalyvių sąraše – dvylikos miestų ekipos.

Tai – "Jonava", "Šiauliai", Mažeikių "Atmosfera", Kretingos "Minija", Vilniaus "Baltijos futbolo akademija" (BFA), Kazlų Rūdos "Šilas", Klaipėdos "Neptūnas", Plungės "Babrungas" ir šešios dublerių komandos – Vilniaus "Žalgiris"-B ir "Riteriai"-B, "Kauno Žalgiris"-B, "Panevėžys"-B, Gargždų "Banga"-B ir Marijampolės "Sūduva"-B.

Čempionatas vyks dviejų ratų sistema. Varžybas pradėti numatyta kovo 20 d.

LFF VK nusprendė, kad Kauno "Be1 NFA" ir Kauno rajono "Garliavos" ekipos negali dalyvauti Pirmos lygos čempionate, nes praeitą sezoną nežaidė Antros lygos pirmenybėse. Atmestas Panevėžio "Ekrano" prašymas varžytis Pirmoje lygoje išimties tvarka.

Tobulės, kaups patirtį

Pasak "Kauno Žalgirio"-B vienuolikės trenerio Dominyko Galkevičiaus, tikslas – integruoti jaunus žaidėjus į vyrų futbolą.

"Pirma lyga – puiki galimybė jaunuoliams tobulėti, įgyti praktikos, kad jie matytų aiškią perspektyvą ir kryptingai dirbtų. Kiekvienos rungtynės bus kaip savotiškas egzaminas. Mūsų komandoje yra žaidėjų, kuriais tikime ir matome juos kaip potencialius ateities lyderius pagrindinėje ekipoje. Nesidairome toli, bet norime išauginti stiprią pamainą", – kalbėjo D.Galkevičius.

"Keli mūsų jauni žaidėjai, tarp jų – Matas Miškinis, jau buvo įtraukti ir į pagrindinės komandos treniruočių procesą. Praeitą sezoną nemažai šešiolikmečių rungtyniavo Antroje lygoje, o Tautvydui Burdzilauskui, Simui Venckevičiui ir Dominykui Pudžemiui tebuvo tik po penkiolika metų. Vaikinai pasirodė neblogai, ši karta – daug žadanti, neabejoju, kad netolimoje ateityje jie papildys pagrindinę komandą", – sakė "Sūduvos"-B strategas Pedro Paiva.

Jeigu Pirmos lygos čempionate dalyvautų vien dublerių komandos, būtų mažai naudos.

"Jeigu Pirmos lygos čempionate dalyvautų vien dublerių komandos, būtų mažai naudos, tad dabartinis formatas mus labai tenkina, nes bus galimybių pasisemti patirties iš vyresnių varžovų. Tai ypač svarbu mūsų pagrindiniams žaidėjams, tarp jų – Mindaugui Gelžiniui, Armandui Šveistriui, Ignui Venckui, o Darius Zubauskas jau dirba ir su pagrindine Gargždų ekipa", – pasidalijo mintimis "Bangos"-B treneris Davidas Marquesas Alfonso.

Į aikštes – šį mėnesį

Antros lygos čempionatas vyks pusantro rato sistema. Po vieno viso rato komandos pagal užimtas vietas pasidalys į dvi grupes ir sužais dar po vienas rungtynes.

Varžybose dalyvaus Utenos "Utenis", Kybartų "Sveikata", Joniškio "Saned", "Šilutė", Vilniaus "Ateitis", "Viltis", "Panerys", BFA-B ir "Žalgiris"-C, Panevėžio "Ekranas", Kauno vaikų ir jaunimo futbolo mokykla (VJFM) "Fortūna", "Be1 NFA" ir "Kauno Žalgiris"-C, Kauno rajono "Hegelmann Litauen"-B ir "Garliava", Klaipėdos futbolo mokykla (FM), Kėdainių "Nevėžis"-B, Telšių "Džiugas"-B, Alytaus "Dainava"-B bei "Šiauliai"-B.

Čempionatą planuojama pradėti kovo 26–28 d.

Teisę dalyvauti kitą sezoną Pirmoje lygoje įgis 1–3 vietas užėmusios komandos, o ketvirtoje pozicijoje likusi ekipa žais atrankos mačą su 13-ą vietą Pirmoje lygoje užėmusia vienuolike.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS