Futbolo rinktinės treneris V. Urbonas: geras pasirodymas būtų pergalė | Diena.lt

FUTBOLO RINKTINĖS TRENERIS V. URBONAS: GERAS PASIRODYMAS BŪTŲ PERGALĖ

  • 0

Rytoj Lietuvos futbolo federacijos stadione susirinkusių žiūrovų lauks antrosios atrankos į Europos čempionatą rungtynės, kuriose susitiks Lietuvos ir Liuksemburgo nacionalinės komandos.

Prieš šias atrankos etapo rungtynes vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės strategas Valdas Urbonas neslėpė, jog komandos užduotis rytdienos rungtynėse – pergalė.

„Dienos prabėgo greitai, bet manau, kad padirbėjom produktyviai ir laukiame rungtynių. Buvo svarbu atrasti balansą tarp tų uždavinių ką buvome užsibrėžę. Viskas yra nukreipta į tai, kaip būtų galima geriau pasirodyti ir pasiekti norimą rezultatą, – apie pasirengimą rungtynėms pasakojo rinktinės strategas V. Urbonas. – Geras pasirodymas būtų pergalė, kurios ir sieksime bei tikiu, kad tai yra realu, esame pajėgūs tai padaryti“

Rinktinės treneriui paantrino ir 32-ejų gynėjas Marius Palionis, kuris teigė, jog trumpas laiko tarpas buvo išnaudotas produktyviai.

„Labai daug kažko nuveikti negalėjome, buvo trumpas laiko tarpas, bet svarbu geriau suprasti vienas kitą, pajausti ritmą ir padirbėti taktiškai. Tą padarėme ir manau, kad esame gerai pasiruošę rytdienos rungtynėms“ – kalbėjo patyręs rinktinės gynėjas.

Pradinį rinktinės kandidatų sąrašą kiek pakoregavo traumos. Dėl traumų į rinktinę atvykti negalėjo Mantas Kuklys bei Artūras Žulpa, o šios stovyklos metu su sveikatos problemomis susidūrė dar keletas futbolininkų.

„Žaidėjai sveiki, tačiau šiokių tokių problemų turime su Justu Marazu bei Deimantu Petravičiumi. Dėl jų abiejų pasirodymų yra klaustukų, visi kiti žaidėjai sveiki“ – konferencijoje pasakojo V. Urbonas.

Lietuvos rinktinė kovo pabaigoje išvykoje susikovė su Liuksemburgu ir patyrė nesėkmę rezultatu 1:2 bei rytdienos rungtynėse sieks revanšo. Liuksemburgo rinktinė prieš išvyką į Lietuvą dar sužaidė ir draugiškas rungtynes su Madagaskaru. V. Urbonas atskleidė, kad šį mačą analizavo, tačiau daugiau koncentravosi į tarpusavio dvikovą.

„Stebėjome rungtynių įrašą, matėme kas, kiek ir kaip žaidė, tačiau daugiau orientuojamės į mūsų tarpusavio mačą bei Liuksemburgo rungtynes su Ukraina. Jas analizuojame, nes oficialios rungtynės lieka oficialiomis.“

Rytdienos rungtynės LFF stadione bus antrosios Lietuvos rinktinės rungtynės atrankos cikle. V. Urbonas atskleidė, kad prieš jas daug klausimų dėl startinės sudėties nekyla.

„Dėl rytdienos sudėties esame apsisprendę, tikiuosi, kad paskutinė treniruotė nepakoreguos planų. Šį kartą apsispręsti buvo kiek lengviau, nes prieš pirmąsias rungtynes su Liuksemburgu, tuomet renkant sudėtį buvo daugiau neaiškumų.“

Lietuvos rinktinė į kovą su Liuksemburgo nacionaline ekipa stos penktadienio vakarą. LFF stadione 21:45 val. prasidėsiančias rungtynes tiesiogiai transliuos LRT televizija. Bilietus platina Tiketa.

GALERIJA

  • Futbolo rinktinės treneris V. Urbonas: geras pasirodymas būtų pergalė
  • Futbolo rinktinės treneris V. Urbonas: geras pasirodymas būtų pergalė
  • Futbolo rinktinės treneris V. Urbonas: geras pasirodymas būtų pergalė
E. Žaldario (LFF) nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS