G. Mažeika nustebino futbolo mėgėjus lietuviškoje Čempionų lygos atmainoje | Diena.lt

G. MAŽEIKA NUSTEBINO FUTBOLO MĖGĖJUS LIETUVIŠKOJE ČEMPIONŲ LYGOS ATMAINOJE

  • 0

Birželio pirmą dieną, kuomet buvo žaidžiamas UEFA Čempionų lygos finalas, Vilniaus „Fanų“ stadione įvyko alternatyvus turnyras, pavadintas „mini Čempionų lyga kitaip“.

Šis turnyras buvo skirtas futbolo mėgėjams, kurie užregistravę komandą, galėjo varžytis dėl simbolinės Čempionų lygos taurės ir medalių.

Mini Futbolo Lygos organizuotas turnyras sulaukė aštuonių komandų, kurios varžėsi pagal mažojo futbolo taisykles.

Dalyvavusios komandos prieš turnyro pradžią pasirinko, kurią realią futbolo komandą atstovaus. Tarp tokių buvo Sankt Peterburgo „Zenit“, Belgrado „Crvena Zvezda“, „Barcelona“, „Liverpool“, Amsterdamo „Ajax“, Donecko „Šachtar“, Dortmundo „Borussia“ ir Madrido „Atletico“.

Aštuonios komandos buvo padalintos į dvi grupes po keturias ir dvi stipriausios grupių ekipos žengė į pusfinalius. Ten savo pranašumą įrodė „Šachtar“ (Elektrėnų „Versmė“) ir Dortmundo „Borussia“ (FK „Volcano), kurios ir susikovė finale.

Visgi, prieš pat finalo pradžią šios komandos buvo nustebintos. Tariamai rungtynėms teisėjauti turėjęs arbitras komandos pranešė, kad pamiršo kamuolį ir nubėgo į rūbinę jo pasiimti, tačiau iš jos, skambant Čempionų lygos himnui, išbėgo geriausias Lietuvos arbitras Gediminas Mažeika.

Tokios eigos komandos visiškai nesitikėjo ir buvo labai nustebintos, o G. Mažeika idealiai teisėjavo finalinėse rungtynėse, kuriose triumfavo ir trofėjų į viršų iškėlė Elektrėnų „Versmės“ komanda, pasirinkusi atstovauti Donecko „Šachtar“ klubui.

Po rungtynių pakalbintas G. Mažeika pripažino, kad mėgėjų turnyruose teisėjavo jau senokai ir per šias rungtynes jis tikrai jaudinosi.

„Jau senokai neteisėjavau mėgėjų turnyruose. Tikrai smarkiai jaudinausi, net labiau nei prieš A lygos ar Europos rungtynes. Čia buvo žaidžiamas kiek kitokio formato futbolas, kuris man nėra įprastas, naujos taisyklės. o komandoms čia buvo finalas, kova dėl trofėjaus, todėl tikrai nesinorėjo padaryti klaidų ir stengiausi iš visų jėgų“, – sakė G.Mažeika.

„Man patinka toks mėgėjų futbolas. Jis turo savo emociją, o taip pat labai svarbus yra bendruomeniškumo jausmas, kuris yra labai aukštame lygyje“, – pabrėžė UEFA Čempionų lygoje ne kartą teisėjavęs arbitras ir Lietuvos.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS