G. Reklaitis: Olandijos rinktinė lankstesnė nei Argentinos | Diena.lt

G. REKLAITIS: OLANDIJOS RINKTINĖ LANKSTESNĖ NEI ARGENTINOS

Argentinos rinktinė turi savo stilių ir gana aiškią taktiką, kurios treneris Alejandro Sabella pasaulio futbolo čempionate beveik nekeitė, o Olandijos komanda žaidžia lankstesnį futbolą, LRT radijui sakė sporto komentatorius Gediminas Reklaitis. „Beprotiškai įdomu laukti šio vakaro rungtynių, kokią schemą pasirinks Louisas van Gaalas“, – interviu kalbėjo G. Reklaitis.

Kalbėdamas apie pirmąjį pusfinalį, kuriame vokiečiai 7:1 sutriuškino brazilus, G. Reklaitis sako, kad viena iš tokios prastos brazilų gynybos priežasčių – T. Silvos, kuris gerai rikiuoja komandos draugus ir perduoda jiems savo ramybę, nebuvimas. Kita vertus, anot komentatoriaus, ne tik gynėjai kalti.  

- Gediminai, ar galėjai patikėti tuo, ką vakar matei?

- Aš tikrai nebuvau iš tų, kurie lažybų punkte galėtų statyti už tokį rezultatą. Tokiais dalykais neužsiimu, bet daugelis vakar per tas septynias minutes, kai įkrito keturi įvarčiai, tiesiog sėdėjo išsižioję, išplėtę akis ir nesuprasdami, kas vyksta.

- Sunku įsivaizduoti, ką jautė žmonės Brazilijoje. Jei tai būtų pralaimėjimas minimaliu skirtumu galbūt būtų ir skaudžiau, bei kai pralaimi 1:7, ko gero, nereikia abejoti varžovų pranašumu.

- Pranašumu abejoti, žinoma, netenka. Tačiau nereikia pamiršti, kai tai – Brazilijos rinktinė. Vis dėlto Brazilijai tai žiaurus rezultatas. Brazilams toks pralaimėjimas – vienintelis pasaulio čempionatuose. Žaizda iš tikrųjų gili, reikia prisiminti 1950-ųjų čempionatą. Šiame čempionate norėta atsigriebti už tą skaudų pralaimėjimą Urugvajui. Nežinau, kada brazilai dar kartą ryšis rengti pasaulio futbolo čempionatą.

- Ar tikrai vieno žaidėjo – Thiago Silvos – nebuvimas galėjo sukelti tiek daug rūpesčių brazilams ginantis? Ar yra kitų tokio skaudaus pralaimėjimo priežasčių?

- Manau, tai viena iš priežasčių, nes T. Silva yra tas žmogus, kuris pasižymi olimpine ramybe, labai gerai rikiuoja savo komandos draugus ir perduoda jiems tą ramybę. Kita vertus, ne tik gynėjai kalti. Žinoma, brazilų gynybos linijos pasirodymas vakar buvo tiesiog katastrofiškas, bet atsakomybė priklauso ir saugaus, visų pirma atraminiams – Luizui Gustavo ir Fernandinho, kurie sužaidė labai prastas rungtynes. Žinoma, ir labiau atakuojantiems žaidėjams tenka atsakomybė, nes šiais laikais futbole gintis turi visi, o ne tik keturi gynėjai.

- Šiandien antrasis pusfinalis, kuriame Argentina susitiks su Olandija. Kaip manai, skirtingos ar panašios yra šios dvi komandos savo žaidimo stiliumi?

- Ir skirtingos, ir panašios. Argentina – ta komanda, kuri turi savo stilių, gana aiškią taktiką, kurios treneris šiame čempionate beveik nekeitė, galbūt tik šiek tiek ja varijavo. Tuo metu Louisas van Gaalas yra lankstesnis treneris. Beprotiškai įdomu laukti šio vakaro, kokią schemą jis pasirinks, kaip išdėstys savo žaidėjus, kokia bus grandis – 3 ar 5 gynėjai. Žodžiu, Olandijos rinktinė man taktiškai atrodo lankstesnė, bet Argentina turi Lionelį Messi, kuriam tenkantis krūvis, iškritus Angelui di Mariai, taps dar didesnis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS