Įvarčių lietus Kaune abejingų nepaliko | Diena.lt

ĮVARČIŲ LIETUS KAUNE ABEJINGŲ NEPALIKO

„Negalime mes šį sezoną sužaisti paprastai, kad nereikėtų taip jaudintis“, - sakė „Hegelmann“ komandos strategas Andrius Skerla. „TOPsport A lygos“ 3-iajame ture Kauno rajono „Hegelmann“ ir FA „Šiauliai“ ekipos sužaidė du skirtingus kėlinius. Po nuožmios akistatos komandos pasidalino po tašką – 2:2 (0:0).

"Hegelmann" ir "Šiaulių" komandų susitikimai beveik visada garantuoja tikrą trilerį. Netapo išimtimi ir pastarasis mūšis. Pirmasis kėlinys buvo apylygis, jo metu itin pavojingų epizodų sukurta nebuvo. Šeimininkų gretose aktyvus buvo rumunas Patrickas Popescu – jo bandymai skriedavo pro šalį, arba sėkmingai žaisdavo Gustas Baliutavičius.

Antrame kėlinyje per itin trumpą atkarpą buvo pelnyti net trys įvarčiai. 52-ąją minutę grubia Vincento Šarkausko klaida pasinaudojo Davis Ikauniekas, kuris po 7 minučių jau džiaugėsi dubliu, kai perdavimą iš krašto pavertė taikliu smūgiu.

Vis dėlto mėlynai balti greitai sušvelnino deficitą – 60-ąją minutę debiutinį įvartį Lietuvos čempionate, kaip ir D. Ikauniekas, pelnė produktyviai rungtyniaujantis Njoya Abdelas Kaderas.

„Hegelmann“ futbolininkai dar kartą pademonstravo charakterį ir neilgai trukus atstatė pusiausvyrą. Baudos aikštės prieigose dėkingai atšokusio kamuolio sulaukęs P. Popescu prisitaikė ir nuostabiai jį nukreipė į tolimąjį vartų kampą. Rumuno apmaudui, 82-ąją minutę už grubią pražangą jis buvo pašalintas.

Antrą pridėto laiko minutę taip pat tiesioginę raudoną kortelę prieš save išvydo po keitimo aikštėje pasirodęs Justas Petravičius.

„Hegelmann“ ekipa rikiuojasi pirmoje turnyro lentelės pusėje su 5 taškais, trečią sykį iš eilės lygiosiomis sužaidę šiauliečiai turi 3 taškus.

„Pirmą kėlinį negalėjau priekaištauti savo vaikinams, nes jie tikrai gerai žaidė. Bet nepasinaudojome progomis įmušti, o žinote kaip sakoma – neįmuši pats, lauk bėdos. Taip ir nutiko. Antrajame kėlinyje netikėtai praleidome įvartį, po to antrą. Atrodė, kad rungtynės pralaimėtos 0:2. Džiaugiuosi, kad komanda pademonstravo neįtikėtiną charakterį ir išlygino rezultatą. Atrodo, kad šiandien neegzistavo joks kitas rezultatas, išskyrus pergalę“.

"Sirgaliams rungtynės gal ir labai patiko, bet treneriams norėjosi išgerti širdies lašų", - sakė "Šiaulių" treneris Mindaugas Čepas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS