Į Čempionų lygos rungtynes pakviestas pirmasis inspektorius iš Lietuvos | Diena.lt

Į ČEMPIONŲ LYGOS RUNGTYNES PAKVIESTAS PIRMASIS INSPEKTORIUS IŠ LIETUVOS

  • 0

Lietuvos futbolas sulaukė dar vieno netikėto pripažinimo tarptautinėje arenoje – UEFA rungtynių inspektorius Paulius Malžinskas sulaukė kvietimo dirbti į Čempionų lygos grupių etapo rungtynes tarp Razgrado „Ludagorec“ ir „Basel“ komandų.

„Šis iškvietimas buvo labai netikėtas, nemaniau, kad jau šiais metais galiu sulaukti tokio įvertinimo“, – sakė P.Malžinskas. – Maniau, kad po pastarųjų dviejų tarptautinių rungtynių – Europos lygos mačo tarp Alkmaro AZ ir Tel Avivo „Maccabi“ bei pasaulio čempionato atrankos rungtynių tarp Ukrainos ir Kosovo – sezonas man jau baigėsi.“​

Čempionų lygos rungtynėms, kurios trečiadienį vyks Bulgarijos sostinėje Sofijoje, teisėjaus arbitrų brigada iš Anglijos, o aikštėje darbuosis visiems puikiai žinomas Martinas Atkinsonas. Būtent jo sprendimus ir teks vertinti lietuviui.

M.Atkinsonui Sofijoje padės Stephenas Childas, Stuartas Burtas, Adamas Nunnas, Michaelas Oliveris ir Craigas Pawsonas. UEFA delegatas rungtynėse bus kroatas Zoranas Cvrkas.

„Jaudulio tikrai yra, nes atsakomybė – labai didelė, – neslėpė P.Malžinskas. – Čempionų lyga nuo Europos lygos skiriasi tuo, kad visas elitinio turnyro rungtynes papildomai peržiūri ir detaliai analizuoja UEFA teisėjų komitetas. Reikės didelio susikaupimo, stengsiuosi savo darbą atlikti taip gerai, kaip tik galiu. Laukia sunki diena, nes 14 val. dar teks atlikti inspektoriaus pareigas ir UEFA jaunimo lygos rungtynėse tarp Razgrado ir Bazelio komandų.“

Kol kas Čempionų lygos grupių etape nėra dirbę nei inspektoriai, nei teisėjai iš Lietuvos. Iki šiol jiems buvo suteikta galimybė parodyti savo sugebėjimus tik elito turnyro atrankos etapuose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS