Į mačą su čempionėmis – be baltos vėliavos | Diena.lt

Į MAČĄ SU ČEMPIONĖMIS – BE BALTOS VĖLIAVOS

  • 0

"Rungtynės varžovių aikštėje, be savų sirgalių visada būna sunkesnės, tačiau žadame intrigą ir atkaklią kovą", – prieš mačą su Lietuvos moterų futbolo čempionėmis šiaulietėmis sakė "Kauno Žalgirio" žaidėja Judita Sabatauskaitė.

Kauno žalgirietės ir Šiaulių "Gintros-Universiteto" futbolininkės jėgas išmėgins birželio 14-ąją. Tai bus Lietuvos moterų futbolo A lygos čempionato rungtynės.

2019-ųjų šalies čempionės šiaulietės šį sezoną 16:0 sutriuškino Gargždų "Bangą" ir 9:1 – Vilniaus MFA "Žalgirio-MRU" ekipą, o Lietuvos vicečempionės Kauno žalgirietės 7:0 – Utenos "Utenį".

18-metė J.Sabatauskaitė per dvikovą su uteniškėmis pelnė tris įvarčius.

"Utenį" papildė naujos žaidėjos, tačiau ši komanda – labai jauna, turi kol kas nedaug patirties. Ateityje Utenos klubas gali užauginti neblogą futbolininkių kartą, bet šiuo metu didelio pasipriešinimo nesitikėjome. Stengėmės laikytis savo žaidimo plano, taktikos ir matome, kad tai visiškai pasiteisino", – teigė "Kauno Žalgirio" atakų lyderė.

Pernai su traumomis kovojusi J.Sabatauskaitė nekantriai skaičiavo dienas iki naujo A lygos sezono, tačiau dėl COVID-19 pandemijos laukimas dar labiau užsitęsė.

Į futbolo aikštę sugrįžau po ilgos pertraukos, bet trys įvarčiai patvirtino, kad papildomas darbas per karantiną buvo naudingas.

"Iš pradžių buvau susierzinusi. Kita vertus, karantinas išbandė charakterį, sustiprino norą tobulėti bei atskleidė tikrąją meilę futbolui. Atsirado galimybių įveikti paskutinius traumos likučius, eliminuoti žaidimo trūkumus", – dėstė J.Sabatauskaitė.

– Judita, kuo, tavo nuomone, šiemetinis "Kauno Žalgiris" skiriasi nuo pernykščio?

– Šiemet su komanda pradėjo dirbti naujas treneris, tikras savo srities specialistas (Mantas Babušis – red. past.). Jis savo jaunatviška energija užkrečia, motyvuoja ir kuria dar geresnį kolektyvo mikroklimatą.

– Kaip vertini savo galimybes?

– Didžiąją praeito sezono dalį praleidau traumuota. Tai išmušė iš ritmo, trukdė siekti užsibrėžtų tikslų, tačiau daugiau dėmesio skyriau smulkmenoms, nuo kurių dažniausiai viskas ir prasideda. Pirmosios naujo sezono rungtynės visada būna nelengvos, nes reikia laiko apsiprasti, įsižaisti. Būtent taip nutiko ir šįsyk per dvikovą su "Uteniu". Į aikštę sugrįžau po ilgos pertraukos, bet trys įvarčiai patvirtino, kad papildomas darbas per karantiną buvo naudingas.

– Jūsų komandos laukia mačas Šiauliuose su "Gintra-Universitetu". Ko gali tikėtis sirgaliai?

– Tikro lietuviškojo moterų futbolo derbio.

Šiemet prieš sezoną Kaune surengtame Lietuvos moterų futbolo asociacijos (LMFA) žiemos turnyre žalgirietės nusileido šiaulietėms 0:7.

Pernai A lygos čempionate kaunietės pralaimėjo "Gintros-Universiteto" futbolininkėms visas ketverias rungtynes (0:6, 0:6, 0:2 ir 0:1).

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS