Į salės futbolo čempionatą grįžta Klaipėdos komanda | Diena.lt

Į SALĖS FUTBOLO ČEMPIONATĄ GRĮŽTA KLAIPĖDOS KOMANDA

  • 1

Sekmadienį startuoja salės futbolo sezonas – prasideda 2017-2018 m. Lietuvos „Betsafe-Futsal A lygos” čempionatas, kuriame šį sezoną dalyvaus 10 komandų. Prasiplėtus lygos geografijai į varžybas po ilgos pertraukos grįžta Klaipėdos komanda, savo atstovus pirmą kartą turės Jonava ir Gargždai.

Čempionato nugalėtojų titulą gins Kauno „Vytis“, jiems iššūkį mes senbuviai Panevėžio „Baltija“, Mažeikių „VIP“, Kauno „Inkaras“, taip pat „Vievio žiedas“ ir Vilniaus „Turbotransfers“ (buvęs Radviliškio „Lokomotyvas“).

Lygą papildė keturi naujokai – salės futbolo I lygos Vilniaus regiono nugalėtojai FK Vilniaus Dailės akademija (VDA), stipriausia praėjusių metų Klaipėdos apskrities komanda Gargždų „Pramogos-SC“, praėjusių metų Futsal taurės finalininkai Jonavos „Vikingai“ bei Klaipėdos „Koralas“.

Šiais metais lygoje nebebus senbuvio Vilniaus „Bekento“,  taip pat pernai paskutines vietas užėmusių Kauno ekipų „Celsio“ ir „Arsenalo“.

Klaipėdos sugrįžimas, debiutai Jonavoje ir Gargžduose

Po šešerių metų pertraukos lygoje rungtyniaus Klaipėdos futbolininkai. Uostamiesčiui atstovaus "Koralo" klubas. Ši komanda salės futbole dar nežaidė ir pastaruoju metu rungtyniavo tik didžiajame futbole, LFF Pirmos lygos pirmenybėse.

„Jautėme poreikį turėti komandą A lygoje, nes salės futbolas Klaipėdoje yra gana populiarus. Regioninėse varžybose netrūkdavo žiūrovų. Norėjome padaryti šventę miestui, sulaukėme palaikymo iš futbolo bendruomenės ir savivaldybės. Pats „Koralo“ klubas nori augti ir plėstis, o salės futbolas yra svarbi galimybė tai padaryti, – LFF.lt svetainei teigė vienas iš „Koralo“ komandos atstovų. - Šis sezonas mums yra „apsiuostymas“ su čempionatu, todėl keliame tikslą kovoti kiekvienose rungtynėse ir padovanoti gražų žaidimą žiūrovams. Beveik visa mūsų sudėtis yra surinkta iš krašto futbolininkų, kurie turi patirties ir lauko ir salės futbole. Taip pat norime suteikti progą pasireikšti jauniems žaidėjams, kurių turime ir 2001, ir 2002 m. gimimo. Jie jau parodė, kad gali žaisti, todėl tikėtina, jog jie sulauks progos.“

Lygos debiutantams vadovaus triskart lygos čempionas treneris Marselis Balasanovas. Komandos gretose - žinomi uostamiesčio futbolininkai Andrius Gedgaudas, Donatas Navikas, Gediminas Kruša, Donatas Surblys. Būrį žaidėjų "Koralas" pasikvietė iš skirtingų šio sezono LFF Pirmos lygos ekipų.

Čempionate debiutuos ir Jonavos „Vikingai“. Pernai ši komanda pateikė staigmenų ir pasiekė taurės finalą. „Vikingų“ sudėtyje žais beveik vien jonaviškiai.

Vilniuje nebeliko daugelį metų sėkmingai rungtyniavusios „Bekento“ ekipos, tačiau mieste žais trys kitos komandos. Viena jų – Vilniaus dailės akademijos (VDA) futbolo klubas.

Sostinėje taip pat rungtyniaus „Vievio žiedas“, kuriam atstovauja rezultatyviausias praėjusio lygos sezono žaidėjas Gražvydas Mikulėnas, ir Vilniaus „Turbotransfers“. Pastaroji komanda pastaraisiais metais rungtyniavo Radviliškyje „Lokomotyvo“ pavadinimu.

Savo atstovus čempionate tradiciškai turės Kaunas („Inkaras“) ir Mažeikiai (VIP). Šios ekipos su pertraukomis salės futbolo pirmenybėse dalyvauja nuo jų įkūrimo 1999 metais.

Šių metų sezonas prasideda penkeriomis rungtynėmis lapkričio 5–ąją. Finišas numatytas kitų metų kovo 25 d.

I turo tvarkaraštis:

(lapkričio 5 d., sekmadienis)

Kauno sporto halė, 11 val.

Kauno „Inkaras“ – Gargždų „Pramogos-SC“

Mažeikių sporto komplekso salė, 14 val.

Mažeikių VIP – „Vievio žiedas“

Vilnius, LEU salė, 15 val.

Vilniaus „Turbotransfers“ – Jonavos „Vikingai“

Kauno sporto halė, 16 val.

Kauno „Vytis“ – VDA

Tiesioginė transliacija per Futbolo.tv.

Klaipėdos Neptūno sporto salė, 16 val.

Klaipėdos „Koralas“ – Panevėžio „Baltija“

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Pirmyn

KORALAS !!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS