Į Vilnių atvykusį „Malmo FF“ klubo trenerį neramina įvarčių stoka | Diena.lt

Į VILNIŲ ATVYKUSĮ "MALMO FF" KLUBO TRENERĮ NERAMINA ĮVARČIŲ STOKA

  • 0

Pirmadienio popietę Vilniaus oro uoste nusileido Švedijos futbolo čempionė "Malmo FF" ekipa. Komanda prieš atsakomąjį UEFA Čempionų lygos futbolo turnyro antrojo kvalifikacinio etapo susitikimą su Vilniaus "Žalgiriu" nestokojo geros nuotaikos net ir po eilinių nesėkmingų rungtynių vietiniame čempionate.

"Rungtynės prieš "Orebro" buvo neblogos, mes dominavome ir turėjome net 22 progas pasižymėti. Pastaruoju metu mums sunkiai sekasi pelnyti įvarčius, o net kai ir pelnome, teisėjas juos anuliuoja. Dėl to jaučiame, kad šiuo metu turime tam tikrą problemą. Tačiau manau, kad mes esame teisingame kelyje", - sakė vyriausiasis "Malmo FF" klubo treneris Age'as Hareide'as, kurio komanda antrą kartą iš eilės neįveikė vienų iš Švedijos čempionato (Allsvenskan) autsaiderių.

Tai - ne vienintelė Švedijos čempionų problema. "Malmo "FF futbolininkai nejautė pergalės skonio dar nuo birželio 3 dienos, o viską vainikuoja nedžiuginanti komandos sukurtų progų realizacija. Šeštadienį tik vienas iš 22 smūgių kirto vartų tinklą, o pirmose rungtynėse su žalgiriečiais visi 16 švedų bandymai smūgiuoti skriejo pro šalį. Tačiau treneris nepasimetė ir teigė, kad jo komandai tiesiog pritrūko sėkmės. Jeigu ir toliau nuosekliai laikysimės savo žaidimo stiliaus bei bandysime smūgiuoti, galiausiai mums pasiseks. Nėra kito pasirinkimo. Mes turime kurti progas ir jas išnaudoti. Stengsimės būtent tai ir padaryti. Esame visiškai pasiruošę atsakomajam susitikimui", - tikino A. Hareide'as.

Prieš antradienio rungtynes "Malmo FF" vienuolikė ekipa leido pailsėti net septyniems prieš "Žalgirį" žaidusiems futbolininkams: Rasmosui Bengtssonui, Simonui Kroonui, Jo Inge Bergetui, Markusui Rosenbergui, Magnusui Eikremui, Antonui Tinnerholmui ir Pawelui Cibickiui.

"Visada taip darome prieš Čempionų lygą. Tokią pačią praktiką taikėme ir praėjusiais metais. Kai turi rungtynes savaitgalį, o po to antradienį - reikia leisti kai kuriems futbolininkams atsikvėpti", - sakė A. Hareide'as.

Tačiau pirmadienį švedai poilsio beveik neturės. Į Lietuvą atvykę gerokai po 14 valandos, jau vakare jie turės paskutinę treniruotę prieš antradienio rungtynes. Vakarinę treniruotę Lietuvos futbolo federacijos stadione surengs ir Vilniaus "Žalgiris".

Viena svarbiausių šio sezono dvikovų tarp "Žalgirio" ir "Malmo FF" komandų vyks liepos 21 dieną 21 valandą. Pirmosios rungtynės Švedijoje prieš savaitę baigėsi be įvarčių - 0:0.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS