Principinę dvikovą laimėjo čempionai | Diena.lt

PRINCIPINĘ DVIKOVĄ LAIMĖJO ČEMPIONAI

"Sužaidėme labai disciplinuotai, pirmiausia gynyboje", - sakė Saulius Širmelis. Jo auklėtiniai Lietuvos futbolo A lygos trečiojo rato pabaigoje į savo sąskaitą įsirašė svarbią pergalę.Titulą ginantys Marijampolės „Sūduvos“ futbolininkai 15-ojo turo akistatoje savo sirgalių akivaizdoje 2:0 (0:0) įveikė Vilniaus „Žalgirį“, kuris prieš tai laimėjo net šešerias rungtynes iš eilės.

Pirmame kėlinyje kiek pranašesni buvo aikštės šeimininkai, kurie surengė keletą aštresnių išpuolių. Vienas iš jų prieš pertrauką buvo pavojingas – po Giedriaus Matulevičiaus laimėtos oro dvikovos kamuolys atšoko Mihretui Topčagičui, kurio smūgį puikiai atrėmė Martinas Berkovecas.

Po pertraukos sūduviečiai gynėsi taip pat patikimai ir antroje kėlinio pusėje įrodė savo pranašumą. Po pirmojo epizodo Semiro Kerlos smūgį puikiai atrėmė M. Berkovecas, tačiau kitame epizode čekas kapituliavo.

71-ąją minutę S. Kerla atitrūko nuo oponentų baudos aikštelėje ir iš arti galva nukreipė kamuolį į vartus.

Maža to, 89-ąją minutę legionierius iš Bosnijos ir Hercegovinos atliko dar vieną nepriekaištingą smūgį galva ir įtvirtino itin svarbią savo komandos pergalę.

Pačioje dvikovos pabaigoje „Žalgiris“ turėjo vienintelę puikią progą sušvelninti rezultatą, tačiau komandos debiutanto Karlo Kamenaro smūgis skriejo pro šalį.

"Žalgiris" mėgsta žaisti su kamuoliu, bet mes stengėmės neleisti jiems žaisti į priekį, atkirsti jų atakuojančius žaidėjus", - aiškino S.Šimelis.

„Sūduva“ su debiutavusiu gynėju Jevgenu Jefremovu savo sąskaitoje turi 35 taškus ir 3 taškais lenkia artimiausią varžovą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS