Įsibėgėjantys čempionai autsaiderių nepagailėjo | Diena.lt

ĮSIBĖGĖJANTYS ČEMPIONAI AUTSAIDERIŲ NEPAGAILĖJO

„Kauno Žalgiriui“ ir Marijampolės „Sūduvai“ bei „Panevėžiui“ teks rimtai paplušėti norint pasivyti „Optibet A lygos“ lyderį Vilniaus „Žalgirį“. Sezono eigoje kurį laiką į duobę patekę vilniečiai pastaruoju metu didina apsukas ir tolsta nuo persekiotojų.

„Žinote, psichologija – klastingas dalykas, bet laimei mano auklėtiniai neatsipalaidavo ir nuo pirmųjų minučių ėmėsi darbo“, - sakė Vladimiras Čeburinas.

Atidėto 3-iojo turo dvikovoje jo treniruojami vilniečiai 2:0 namuose palaužė turnyro autsaiderę Kėdainių „Nevėžio“ ekipą.

„Žalgiris“ į priekį išsiveržė 13-ąją minutę, kai po puikaus Hugo Videmonto perdavimo Francis Kyeremeh aplenkė Peterį Eletu ir akistatoje su vartininku užtikrintai perkėlė per jį kamuolį. Futbolininkas iš Ganos pasižymėjo jau aštuntąjį kartą ir trečiame susitikime iš eilės. Antrojo kėlinio pradžioje vilniečiai neužtruko padvigubinti rezultatą. S. Melašenka atrėmė du varžovų smūgius, tačiau nuo H. Videmonto šūvio iš arti apsiginti neturėjo šansų.

Vilniaus ekipa susikūrė galimybių pelnyti ir trečią įvartį, tiesa, savo progą turėjo ir „Nevėžis“ – Alexas Kyeremeh smūgiu iš labai toli pabandė užklupti Edviną Gertmoną, bet vartų sargas buvo tam pasiruošęs.

„Turime ką tobulinti, labai džiugu, kad ir vėl nepraleidome įvarčio, tai suteikia pasitikėjimo visai komandai“, - sakė V. Čeburinas.

„Vilniuje ypatingos sėkmės nesitikėjome. Mėginome ieškoti variantų ateičiai, teko atlikti taktinių perstatymų, bet buvo sunku. Vilniečiai – tikri dėdės, čiupo mus už gerklės ir nedavė įkvėpti oro“, - dėstė „Nevėžio“ treneris Darius Gvildys.

Vairininkas pripažino, kad jo auklėtiniams itin trūksta patirties ir ramybės, kuri ateina tik laikui bėgant.

„Nevėžis“, pastaruoju metu vadavęsis iš traumų epidemijos, sostinėje neteko traumą patyrusio kapitono Areto Gėgžnos.

Kėdainiečiai su 7 taškais po 18 mačų lieka A lygos autsaideriais, o „Žalgiris“ su 40 taškų jau 4 taškais lenkia „Sūduvą“ ir „Kauno Žalgirį“, „Panevėžys“ atsilieka 5 taškais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS