Islandijos futbolo rinktinė sukūrė dar vieną futbolo stebuklą | Diena.lt

ISLANDIJOS FUTBOLO RINKTINĖ SUKŪRĖ DAR VIENĄ FUTBOLO STEBUKLĄ

Šią vasarą Prancūzijoje vykusiame Europos futbolo čempionate gerbėjų širdis užkariavusi Islandijos rinktinė ir toliau kuria futbolo stebuklus. 2018 metų pasaulio futbolo čempionato atrankos varžybų I grupės antrose rungtynėse islandai ketvirtadienį jau per teisėjo pridėtą laiką įmušė du įvarčius ir savo aikštėje 3:2 (1:2) nugalėjo Suomijos futbolininkus.

Reikjavike vykusiose rungtynėse suomiai po pirmo kėlinio pirmavo 2:1, bet pačioje runtgynių pabaigoje Alfredas Finnbogasonas galva rezultatą išlygino. Aistringai savų žiūrovų palaikomi islandai užgulė suomių vartus ir 4-ą teisėjo pridėto laiko minutę įmušė pergalingą įvartį. Po Suomijos rinktinės baudos aikštelėje kilusios sumaišties kamuolį į vartus įstūmų Islandijos rinktinės gynėjas Ragnaras Sigurdssonas. Nors Suomijos futbolininkai mėgino įrodyti, kad islandas įvartį pelnė pažeisdamas taisykles, bet arbitras iš Norvegijos Sveinas Moenas savo sprendimo nepakeitė.

Islandijos rinktinė atrankos varžybose iškovojo pirmą pergalę ir su 4 taškais I grupėje užima antrą vietą. 4 taškus savo sąskaitoje turi ir Kroatijos rinktinė. Kroatai užvakar 6:0 (3:0) sutriuškino pirme kartą savo aikštėje žaidusią Kosovo (1 taškas) komandą. Net tris įvarčius nugalėtojams pelnė puolėjas Mario Mandžukičius. Turkijos (2 tšk.) ir Ukrainos (2 tšk.) rungtynės baigėsi lygiosiomis 2:2 (1:2). Turkai rezultatą išlygino 81 min. po Hakano Calhanoglu realizuoto 11 m baudinio.

Europos zonos G grupės antrojo turo rungtynėse Turine susitiko Italijos ir Ispanijos rinktinės. Prieš kelis mėnesius Europos čempionato aštuntfinalyje italai 2:0 įveikė ispanus, bet šį kartą rungtynės baigėsi lygiosiomis 1:1 (0:0). Svečiai iš Ispanijos pirmavo po 55 min. Vitolo (Vitolo) pelnyto įvarčio, o rezultatą 82-ąją min. išlygino 11 m baudinį realizavęs Danielė de Rosis (Daniele de Rossi). Beje, šiam futbolininkui tai buvo 100-osios rungtynės Italijos rinktinėje. Po dviejų turų Ispanija ir Italija turi po 4 taškus. G grupėje pirmauja abi pergales iškovojusi Albanijos rinktinė. Užvakar albanai išvykoje 2:0 (1:0) įveikė Lichtenšteiną (0 tšk.). Kitose rungtynėse Izraelis (3 tšk.) svečiuose 2:1 (2:0) nugalėjo antrą nesėkmę patyrusią Makedoniją (0 tšk.).

D grupėje po antrojo turo net keturios komandos - Velsas, Serbija, Austrija ir Airija - turi po 4 taškus. Airiai namuose 1:0 (0:0) nugalėjo gruzinus, serbai išvykoje 3:0 (2:0) pranoko Moldovą, o Austrija savo aikštėje sužaidė lygiosiomis 2:2 (1:2) su Velso futbolininkais. Šiose rungtynėse šeimininkams du įvarčius pelnė Marko Arnautovičius.

Pasaulio čempionato atrankos Europos zonos varžybose dalyvauja 52 komandos, suskirstytos į devynias grupes. Į pasaulio čempionatą pateks į grupių nugalėtojai, o aštuonios geriausios antrąsias vietas užėmusios rinktinės dėl likusių keturių kelialapių kovos atkrintamosiose varžybose.

GALERIJA

  • Islandijos futbolo rinktinė sukūrė dar vieną futbolo stebuklą
  • Islandijos futbolo rinktinė sukūrė dar vieną futbolo stebuklą
  • Islandijos futbolo rinktinė sukūrė dar vieną futbolo stebuklą
  • Islandijos futbolo rinktinė sukūrė dar vieną futbolo stebuklą
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS