Ispanai be vargo sudorojo Sakartvelą – ketvirtfinalyje stos į akistatą su Vokietija | Diena.lt

ISPANAI BE VARGO SUDOROJO SAKARTVELĄ – KETVIRTFINALYJE STOS Į AKISTATĄ SU VOKIETIJA

  • 0

Europos futbolo čempionate Vokietijoje įpusėjo aštuntfinalių stadija. Ketvirtoji TOP16 etapo kova vyko tarp grupių etape neklydusios Ispanijos ir pirmą kartą istorijoje čempionate dalyvaujančių Sakartvelo futbolininkų.

Nuo pat rungtynių pradžios ispanai ėmė iniciatyvą į savo rankas – Luiso de la Fuente auklėtiniai vien pirmajame kėlinyje kamuolį valdė 74 proc. žaidimo laiko. 

Sakartvelas vien atsimušinėjo ir bandė regzti kontratakas. Jau 17 minutę jiems nusišypsojo sėkmė – po Otaro Kakabadzės perdavimo iš krašto kamuolys atsitrenkė į ispanų gynėją Robiną Le Normandą ir įskriejo į vartus. Taip Sakartvelas neturėjęs nei vieno smūgio į vartų plotą sugebėjo įmušti įvartį.

Ispanai iškart ėmė ieškoti savojo įvarčio. Savo progas turėjo Fabianas Ruizas, Nico Williamsas ir Marcas Cucurella. Visgi labai ilgai laukti neteko ir ispanai dar nesibaigus pirmam kėliniui išlygino rezultatą. Pasižymėjo Rodri, pasiuntęs tolimą smūgį į dešinį vartų kampą. VAR dar peržiūrėjo šį epizodą dėl nuošalės, tačiau ji neužfiksuota ir ispanai lengviau atsiduso.

Antrasis kėlinys prasidėjo intensyviai – pradžioje iš vidurio aikštės varžovų vartininką „pagauti“ bandė Khvichia Kvaratskhelia, bet jo smūgiuotas kamuolys riedėjo šalia virpsto. Iškart po to, jau prie Sakartvelo vartų, buvo prasižengta baudos aikštelės prieigose ir jaunojo Lamine Yamalio baudos smūgį sustabdė tik kartvelų vartininkas. Tačiau čia veiksmas nesibaigė ir tas pats Yamalis gavęs kamuolį dešiniajame atakos krašte pasiuntė rezultatyvų perdavimą į vartininko aikštelę, kur kamuolį į vartus galva nukreipė F. Ruizas. VAR ir čia turėjo įtarimų dėl nuošalės, tačiau ji ir vėl nefiksuota.

Kėliniui persiritant į antrąją pusę ispanai ir toliau kontroliavo žaidimą ir kūrė progas – L. Yamalis sužaidė „sienelę“ su komandos draugu ir atliko greitą perdavimą, po kurio Sakartvelo gynėjas Giorgi Gvelesiani atsidūrė nepavydėtinoje situacijoje, kuomet kamuolys atšoko nuo jo kojų į vartų tinklą. Vis dėlto, jį išgelbėjo šoninis teisėjas, pakėlęs savo vėliavėlę bei užfiksavęs ispano nuošalę. Tą patvirtino ir VAR.

Iškart po to sekė Sakartvelo vienas iš nedaugelio bandymų užpulti ispanų vartus, bet triskart Europos čempionai puikiai apsigynė ir nubėgo į greitą puolimą. N. Williamsas atsidūrė kairiame baudos aikštelės kampe ir stipriai smūgiavo po vartų skersiniu bei išvedė Ispaniją į priekį jau 3:1.

Įsilijus Kelno arenoje ispanai ir toliau terorizavo Sakartvelo vartus. Vėl progą pasižymėti turėjo Yamalis, bet ketvirtasis įvartis krito po Dani Olmo smūgio.

Ispanai užtikrintai susitvarkė su aštuntfinalio barjeru ir dabar liepos 7-ąją jų lauks turnyro šeimininkų – Vokietijos futbolininkų išbandymas.


Ispanija 4 - 1 Sakartvelas

18' [0-1] Robinas Le Normandas (į savus vartus)

39' [1-1] Rodri

51' [2-1] Fabianas Ruizas

75' [3-1] Nico Williamsas

83 [4-1] Dani Olmo

GALERIJA

  • Ispanai be vargo sudorojo Sakartvelą – ketvirtfinalyje stos į akistatą su Vokietija
Scanpix nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS