J. Martinsas: nemanau, kad jauniems žaidėjams reikia šansą suteikti dirbtinai | Diena.lt

J. MARTINSAS: NEMANAU, KAD JAUNIEMS ŽAIDĖJAMS REIKIA ŠANSĄ SUTEIKTI DIRBTINAI

  • 0

Vilniaus „Žalgiris“ Lietuvos futbolo A lygos 25-ojo turo rungtynėse net 4:0 (2:0) nugalėjo Klaipėdos „Atlantą“, o šiame susitikime žalgiriečių gretose debiutavo du jaunuoliai - Adomas Ankudinovas ir Deividas Linauskas.

Sostinės klubo treneriui Joao Martinsui šiame mače teko verstis be viso būrio futbolininkų – Saulius Mikoliūnas rungtynes praleido dėl diskvalifikacijos, o būrys žaidėjų gydosi įvairias traumas. Maža to, šeimininkams teko atlikti ir „nulinį“ keitimą – skausmus pajautusį Pau Morerį paskutinę akimirką pakeitė Rolandas Baravykas.

Nepaisant to, „Žalgiris“ dominavo visas rungtynes ir laimėjo be didesnio vargo rezultatu 4:0. Dar du įvarčius į savo kraitį įsirašė Tomislavas Kišas. Rezultatyviausio A lygos žaidėjo sąskaitoje jau 21 įvartis. Taip pat šios rungtynės išsiskyrė tuo, kad „Žalgirio“ sudėtyje A lygoje debiutavo du vietiniai jaunuoliai - Adomas Ankudinovas ir Deividas Linauskas, tuo tarpu Gustui Jarusevičiui tai buvo antrasis pasirodymas Lietuvos čempionate.

„Mes niekam nedovanojame dovanų. Nemanau, kad tai teisingas kelias ir jauniems žaidėjams reikia šansą suteikti dirbtinai. Mes žiūrime, kas mums gali padėti konkrečiose rungtynėse, ką turime ant atsarginių suolo ir kas tiktų konkrečiam varžovui. Aš labai tikiu šiais jaunais žaidėjais - Adomu Ankudinovu, Deividu Linausku ir Gustu Jarusevičiumi. Man jie išties patinka. Jie žaidė, nes šį kartą buvo to verti“, – pasibaigus susitikimui sakė J. Martinsas.

Treneris taip pat pasidžiaugė komandos pademonstruotu žaidimu.

„Turime daug traumuotų vaikinų, tad sudėties pasirinkimas buvo ribotas. Žaidė tie, kurie šiuo metu yra geriausi. Man patiko tai, kaip laimėjome. Varžovams nesuteikėme šansų, laimėjome užtikrintai. Buvo gera reakcija, geras spaudimas praradus kamuolį“, – tikino jis.

Su šypsena veide po mačo kalbėjo ir jaunasis G. Jarusevičius.

„Laimėti ir gauti pusvalandį žaidybinio laiko - pasaka. Labai džiaugiuosi. Man kiekviena žaidimo minutė A lygoje yra labai svarbi ir naudinga. Džiaugiuosi galėjęs padėti komandai. Turėjau keletą progų, bet jų neišnaudojau. Svarbiausia komandinė pergalė ir trys taškai“, – fkzalgiris.lt pasakojo futbolininkas.

Artimiausias namų rungtynes Vilniaus „Žalgiris“ žais spalio 20 dieną 19 val. su Marijampolės „Sūduva“.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS