Jaunimo futbolo rinktinė išvyko į Škotiją – priešininkai pasižymi fizine jėga | Diena.lt

JAUNIMO FUTBOLO RINKTINĖ IŠVYKO Į ŠKOTIJĄ – PRIEŠININKAI PASIŽYMI FIZINE JĖGA

Lietuvos jaunimo (iki 21 metų) vaikinų futbolo rinktinė išvyko į Škotiją, kur žais ketvirtąsias Europos čempionato atrankos rungtynes.

Lietuvos komandai tai bus jau ketvirtos iš eilės rungtynės išvykoje. Birželį lietuviai 3:0 įveikė San Mariną, o rugsėjį 0:2 nusileido Čekijai ir 0:1 – Graikijai.

„Buvo geresnių, prastesnių momentų, bet visumoje žaidimas nebuvo blogas. Žinoma, rezultatai nėra geri, bet kiekvieną dieną reikia mokytis iš geresnių. Rungtynėse su graikais pritrūko truputį sėkmės, nes turėjome pora gerų progų ir po nelemtos klaidos rungtynių pabaigoje praleidome įvartį, – prisiminė rinktinės treneris Donatas Vencevičius. – Apskritai esu patenkintas žaidėjų atsidavimu, drausme, disciplina. Tik kartais darome vaikiškų klaidų, ir norėtųsi mažiau techninio broko atliekant perdavimus“.

Mūsiškių varžovai škotai kol kas yra surinkę 6 taškus iš tiek pat galimų. Jie namuose įveikė San Mariną ir svečiuose pranoko kroatus.

„Škotų komanda tikrai gera ir bus emociniame pakilime po tų dviejų pergalių. Jie pasižymi fizine jėga, žaidėjai galingai sudėti“, – vertino treneris.

Dėl traumų šį kartą rinktinei negalės padėti Vokietijoje žaidžiantis gynėjas Benas Šatkus, saugas Edgaras Utkus iš Monako klubo ir Matas Vareika iš Vilniaus „Žalgirio“.

Komandos gretas papildė Dominykas Kodzis iš „Riterių“, taip pat I lygoje žaidžiančios „Dainavos“ atstovas Oskaras Lukošiūnas, Džiugas Raudonius iš „Jonavos“ ir Ignas Kružikas iš „Vilniaus“. Po traumos į rinktines gretas grįžta Justinas Marazas.

Treniruočių stovyklą lietuviai pradėjo namuose, o antradienį po pietų išskrido į Škotiją, kur turės dar pora pratybų iki dvikovos.

Lietuvos ir Škotijos jaunimo rinktinių rungtynės vyks ketvirtadienį Edinburge.

Lapkričio 14 dieną lietuviai namuose priims Kroatijos atstovus.

Lietuvos jaunimo rinktinės sudėtis:

Vartininkai – Titas Krapikas („Spezia”, Italija), Vincentas Šarkauskas (Vilniaus „Riteriai“), Ovidijus Šiaulys („Virtus Entella“, Italija);

Gynėjai – Aleksandras Levšinas (Vilniaus „Riteriai“), Ernestas Stočkūnas (Vilniaus „Riteriai“), Vilius Armalas (Lisabonos „Benfica“, Portugalija), Domantas Antanavičius („Maardu LM“, Estija), Pijus Širvys („Kauno Žalgiris“), Karolis Uzėla (Vilniaus „Žalgiris“), Oskaras Lukošiūnas (Alytaus DFK „Dainava“), Džiugas Raudonius („Jonava“);

Saugai – Deividas Šešplaukis („Kauno Žalgiris“), Renatas Banevičius (Alytaus „Dainava“), Linas Mėgėlaitis („Sicula Leonzio“, Italija), Matas Ramanauskas (Vilniaus „Riteriai“), Edvinas Kloniūnas („Bijelo Brdo“, Kroatija), Titas Milašius (Plocko „Wisla“, Lenkija), Sergejus Amirzianas (FA „Šiauliai“), Justinas Marazas (Vilniaus „Riteriai“);

Puolėjai – Eligijus Jankauskas (Marijampolės „Sūduva“), Edgaras Dubickas („Lecce“, Italija), Ignas Kružikas (FK „Vilnius“), Dominykas Kodzis (Vilniaus „Riteriai“).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Škotai pasižymi

jėga, o mūsiškiai siusiojimu į triusikus. Norėčiau suklyst. Lauksiu rezultato.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS