Jaunimo futbolo rinktinių treneriai stažavosi „Anderlecht“ akademijoje | Diena.lt

JAUNIMO FUTBOLO RINKTINIŲ TRENERIAI STAŽAVOSI „ANDERLECHT“ AKADEMIJOJE

  • 0

Praėjusią savaitę Briuselyje lankėsi ir „Anderlecht“ jaunimo akademijoje svarbios patirties įgavo Lietuvos jaunimo futbolo rinktinių treneriai.

Vasarį Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomasis komitetas (VK) pritarė pasaulyje garsios ir eilę aukščiausios klasės futbolininkų išugdžiusios „Anderlecht“ akademijos jaunimo ugdymo sistemos įsigijimui ir įdiegimui. Ja naudosis 18 geriausių akademijų Lietuvoje.

Stažuotėje Briuselyje dalyvavo Lietuvos U-19 rinktinės treneris Valdas Trakys ir jo asistentas Davidas Afonso, Lietuvos U-17 rinktinės vyriausiasis treneris Audrius Statkevičius ir asistentas Mantas Babianskas, Lietuvos U-15 rinktinės treneris Darius Žindulis ir asistentas Alvydas Viršilas bei „Anderlecht“ programos įdiegimą Lietuvoje koordinuojantis Deimantas Bička.

„Tai buvo trys intensyvios ir darbingos dienos Belgijoje. „Anderlecht“ programa iš esmės yra skirta 18 geriausių Lietuvos akademijų, kurios stengsis dirbti pagal reikiamus jaunimo ugdymus kriterijus ir ugdyti žaidėjus jaunimo rinktinėms. Rinktinių treneriams reikės užtikrinti žaidėjų ugdymo tęstinumą, tinkamą žaidėjo profilio nustatymą ir futbolininkų atranką bei žaidimo modelio parinkimą. Lietuvos futbolas turi veikti pagal vieningą sistemą“, - teigė D. Bička.

Anot D. Bičkos, Lietuvos rinktinių treneriai turėjo įvairiapusę praktiką tiek stebint talentingiausių „Anderlecht“ klubo auklėtinių žaidimą, tiek dalyvaujant teoriniuose užsiėmimuose su akademijos vadovu Jeanu Kindermansu: „Trijų dienų išvyka susidėjo iš teorinės ir praktinės dalies. Teorinę dalį sudarė J. Kindermanso paskaitos apie žaidėjų profilio ypatumus, žaidimo modelius, įvairi didaktinė medžiaga ir „Anderlecht“ analitiko rungtynių video analizė. Treneriai stebėjo įvairaus amžiaus komandų treniruotes bei atkrintamąsias Belgijos jaunimo čempionato U-21 ir U-18 komandų atkrintamąsias rungtynės”.

„Susidarėme įspūdį, kad „Anderlecht“ nepraleidžia jokių smulkmenų pro akis ir net mažiausiems aspektams skiria didelį dėmesį, kiekviena smulkmena svarbi. Paliko įspūdį treniruočių intensyvumas visose amžiaus grupėse. Matome, kad mums reikia tobulėti visose jaunimo ugdymo srityse. Gauta informacija tikrai padės trenerių kompetencijos kilimui. Treneriai supranta, kad jie turi tapti šios programos „laidininkais“, aktyviai prisidėti prie programos vykdymo vystant žaidėjus“, - teigė projekto vadovas D. Bička.

Birželio viduryje turėtų startuoti darbo grupė, kurią koordinuos J. Kindermansas. Tikimasi, kad „Prosoccerdata” platforma, kurioje bus integruota jaunimo ugdymo programa, akademijų trenerius pasieks jau šio mėnesio pabaigoje. Kas mėnesį bus vykdomos tiesioginės vaizdo konferencijos tarp LFF ir „Anderlecht“ atstovų, gilinantis į programos vykdymo eigą.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS