K. Mbappe prieš C. Ronaldo: laukiamiausias Madrido „Real“ praeities ir ateities susitikimas? | Diena.lt

K. MBAPPE PRIEŠ C. RONALDO: LAUKIAMIAUSIAS MADRIDO „REAL“ PRAEITIES IR ATEITIES SUSITIKIMAS?

  • 0

Vaikystėje Kylianas Mbappe ant savo sienos turėjo Cristiano Ronaldo nuotraukas. Penktadienį šie futbolo grandai susidurs akistatoje – Europos futbolo čempionato ketvirtfinalyje, pranešė portalas BBC.

Liepos 5 d. 22 val. Prancūzija ir Portugalija susikaus 2024 m. Europos čempionato ketvirtfinalyje. Nors abiejose komandose rungtyniaus keli pasaulinio lygio žaidėjai, sunku išvengti šios gladiatorių dvikovos tarp C. Ronaldo ir K. Mbappe.

Tai ne pirmas kartas, kai dvi ikonos dalijasi aikšte. Jie susitiko 2017–2018 m. Čempionų lygos aštuntfinalyje, kai Madrido „Real“  lengvai įveikė K. Mbappe komandą – rezultatu 5:2.

Tačiau jie dar niekada nebuvo susitikę dideliame tarptautiniame turnyre, o K. Mbappe dar nebuvo prasibrovęs į vyresniųjų Prancūzijos komandą, kai 2016 m. Europos čempionato finale juos įveikė C. Ronaldo vadovaujama Portugalija.

Ir šios rungtynės Hamburge turi visiškai kitokį kontekstą nei prieš šešerius metus įvykęs Čempionų lygos susitikimas. Tada K. Mbappe buvo 19-metis, paskolintas iš Monako – kupinas potencialo ir motyvacijos, bet toli gražu dar nebuvo idealus variantas.

Dabar jam 25 metai, jis plačiai laikomas geriausiu pasaulio žaidėju ir žmogumi, ant kurio plonų pečių guli Prancūzijos viltys iškovoti pirmąjį Europos čempiono titulą nuo 2000 m. 

K. Mbappe šią vasarą persikels į Madrido „Real“, kur tikimasi, kad jis bus pagrindinis, patraukliausias ir daugiausiai dėmesio sulaukiantis žaidėjas. Būtent tokį vaidmenį atliko C. Ronaldo pačiame savo karjeros žydėjime.

C. Ronaldo vis dar yra dėmesio centre. Nors 39-erių futbolininko vaidmuo Portugalijos komandoje kelia daug diskusijų po rungtynių su Slovėnija, kurios buvo apibendrintos kaip: nevykę baudos smūgiai, neįmuštas 11 metrų baudinys ir ašarų potvyniai.

Vis dėlto C. Ronaldo vis tiek gali būti rezultatyvus šioje visų laukiamoje dvikovoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS