K. Šilkaitis – apie įvarčius, žaidimą gynyboje, „Riterius“ ir laukiančias kovas UEFA | Diena.lt

K. ŠILKAITIS – APIE ĮVARČIUS, ŽAIDIMĄ GYNYBOJE, „RITERIUS“ IR LAUKIANČIAS KOVAS UEFA

  • 0

Šeštą vietą Lietuvos futbolo A lygoje šiuo metu užimančio „Kauno Žalgirio“ futbolo klubo šeštadienį Vilniuje laukia generalinė repeticija prieš startą UEFA Europos Konferencijų lygos atrankoje.

LFF stadione Roko Garasto auklėtiniai antrą čempionato ratą užbaigs dvikova su šiemet dar neįveiktu vietos „Riterių“ klubu ir sieks pratęsti nepralaimėtų rungtynių seriją iki penkių, o pergalės atveju ir pavyti ketvirtoje vietoje šiuo metu žengiančius „Riterius“.

Į sostinę žalgiriečiai keliaus šiek tiek nukraujavę, kadangi dėl traumų ekipai padėti vis dar negali ilgam iškritę Shermaras Martina ir Yuma Suwa, smulkesnes traumas vis dar besigydantys Edvinas Kloniūnas ir Jasonas Noslinas, o dėl geltonų kortelių dvikovą turės praleisti Egidijus Vaitkūnas ir Martynas Dapkus.

Nepaisant netekčių, kauniečiai rungtynes pasitinka pozityviai – žaisti yra pasirengę Gratas Sirgėdas ir Mohamedas Bahlouli, o Karolis Šilkaitis demonstruoja puikią formą ir pasižymėjo dvejose rungtynėse iš eilės.

Būtent su 26-erių K.Šilkaičiu prieš artėjančias rungtynes ir pasikalbėjo Žalgiris.lt.

Nelengvas sezono startas, bet prieš rinktinių pertrauką iškovota pergalė prieš „Žalgirį“ ir dar trys nepralaimėtos rungtynės po pertraukos. Ar šiuo metu jaučiate, kad žaidimas yra pagerėjęs?

Nesijaučia, kad šiuo metu žaistume stipriai geriau, nei sezono pradžioje, bet taip yra todėl, kad ir sezono pradžioje nežaidėme blogai. Tuo metu prastus rezultatus lemdavo kažkokios klaidos ir smulkios detalės. Dabar tas detales išpildome geriau ir rezultatai po truputį ateina.

Pasižymėjai dvejose rungtynėse iš eilės ir taip jau pakartojai savo A lygos sezono rezultatyvumo rekordą. Kiek džiaugsmo pačiam suteikia tie įvarčiai? Ar jie kažkiek atspindi tavo paties sportinę formą? Kokia ji šiuo metu?

Be jokių abejonių, įvarčiai daugiau džiaugsmo suteikia tada, kai komandai pavyksta laimėti. Su „Banga“ įvartį pelniau, bet nelaimėjome, todėl džiaugsmo mažiau. Kalbant apie sportinę formą, manau, kad šiuo metu ji yra tikrai gera ir esu pilnai pasiruošęs po turėtos traumelės.

Antrą kartą šiame sezone nepavyko įveikti „Bangos“. Kaip galvoji, kokios to priežastys šį kartą? Kaip pačios rungtynės tavo akimis?

Esminė priežastis – neišnaudotos progos. Praleidome įvartį, o jie ilgą laiką sugebėjo atsilaikyti. Manau, kad tose rungtynėse mums gerai pavyko juos spausti ir kurti progas. Tiesiog gaila, kad nepasinaudojome savo progomis.

Pastaruoju metu tau tenka pažaisti ir krašto gynėju. Kaip jautiesi toje pozicijoje?

Krašto gynėjo pozicijoje tikrai jaučiuosi gerai. Kiekvienais metais toje vietoje tenka sužaisti bent po keletą rungtynių ir manau, kad didelių problemų man ten nekyla.

Šiemet „Riterių“ įveikti nepavyko nei prieš sezoną, nei pirmame rate. Kas tai per komanda ir kas svarbiausia žaidžiant prieš juos?

Laukia sunkios rungtynės, kadangi „Riteriai“ šiemet demonstruoja gana gražų žaidimą, gerai išnaudoja kontratakas. Nepaisant to, mums svarbiausia koncentruotis į savo demonstruojamą futbolą ir išnaudoti savo stipriąsias puses.

Po dvikovos su „Riteriais“ jau pradėsime kovas UEFA Europos Konferencijų lygoje. Ar ir tau, kaip daugeliui, tai laukiamiausias futbolo sezono laikas?

Stengiuosi nesureikšminti šios sezono dalies, nes visas sezonas yra tolygiai svarbus. Kaip bebūtų, vasarą žaisti yra maloniausia, kadangi geras oras, žaidžiame ant natūralios vejos ir turime galimybę pasitikrinti savo jėgas ir kažką nuveikti Europoje.

Šių metų varžovas – „Ružomberok“ iš Slovakijos. Kaip reagavote su komandos draugais į tokius burtus, ką manai apie varžovą?

Kadangi vis dar vyksta A lygos kovos, į varžovus iš Slovakijos per daug nesidairome. Po rungtynių su „Riteriais“ tam skirsime visą dėmesį, tačiau puikiai suprantame, kad varžovas yra tikrai pajėgus. Tiesa, tai nesumažina mūsų norų ir tikslų sėkmingai pasirodyti bei žengti į kitą etapą.

Tau pačiam tai bus jau ketvirtas sezonas UEFA turnyruose. Ką per tuos tris sezonus išmokot, kokią patirtį sukaupėt? Kaip dabar žiūri į tokius turnyrus? Ko reikia, norint ten žygiuoti tolyn?

Tie trys sezonai davė tikrai daug. Pagrindinė pamoka buvo turbūt ta, kad varžovai čia baudžia už menkiausią klaidą. Negali išeiti nei kiek atsipalaidavęs, nes varžovai tuo taip pat iškart pasinaudos. Norint ten kažką nuveikti reikia ne tik atiduoti visas jėgas ar rodyti charakterį, bet ir demonstruoti tai dienai geriausią įmanomą futbolą.

GALERIJA

  • K. Šilkaitis – apie įvarčius, žaidimą gynyboje, „Riterius“ ir laukiančias kovas UEFA
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS