Kaliningrade per futbolo rungtynes susidūręs su varžovu mirė vartininkas | Diena.lt

KALININGRADE PER FUTBOLO RUNGTYNES SUSIDŪRĘS SU VARŽOVU MIRĖ VARTININKAS

Šeštadienį Kaliningrade per treniruočių pobūdžio rungtynes tarp vietos „Baltika-M“ ir Sovetsko „Krasnaja Zvezda“ futbolo komandų mirė pastarosios mėgėjų ekipos vartininkas Aleksandras Šišmariovas.

Apie tai pranešė Kaliningrado srities futbolo federacija.

„Šiandien per rungtynes tarp „Baltika-M“ ir Sovetsko „Krasnaja Zvezda“ komandų įvyko tragedija. Susidūręs su aikštės šeimininkų futbolininku sunkią traumą patyrė svečių ekipos vartininkas Aleksandras Šišmariovas“, – savo pranešime rašo Kaliningrado srities futbolo federacija.

Atvykusi greitosios pagalbos brigada visą valandą kovojo dėl Aleksandro gyvybės.

Iki atvykstant greitosios pagalbos medikams vartininką bandė išgelbėti „Baltikos“ komandos gydytojai. Jie vaikinui pagalbą suteikė labai operatyviai. Tačiau tai nepadėjo.

„Atvykusi greitosios pagalbos brigada visą valandą kovojo dėl Aleksandro gyvybės. Vis dėlto jo išgelbėti nepavyko.

Kaliningrado srities futbolo federacija, visa regiono futbolo bendruomenė užjaučia Aleksandro artimuosius. Federacija, taip pat kai kurių srities mėgėjų komandų atstovai visiškai padengs laidotuvių išlaidas“, – rašoma Kaliningrado srities futbolo federacijos pranešime.

Futbolo aikštėje mirusiam vartininkui A.Šišmariovui buvo tik 23-eji metai.

Prieš 20 metų, 2001-ųjų rugpjūtį, panaši tragedija įvyko per Rusijos futbolo čempionato rungtynes.

Tada susidūręs su Machačkalos „Anži“ puolėju Budunu Budunovu sunkiai susižalojo Maskvos CSKA vartininkas ukrainietis Sergejus Perchunas.

B.Budunovui buvo diagnozuotas smegenų sukrėtimas, o S.Perchunui medikai susiuvo galvos žaizdą. Po dešimties dienų, taip ir neatgavęs sąmonės, 23-ejų metų ukrainietis mirė.

Šių metų balandžio pradžioje Rusijoje per futbolo rungtynes Orechovo-Zujevo  „Torpedo“ stadione taip pat įvyko tragedija. „Znamia Truda“ jaunimo komandos futbolininkui Nikitai Sidorovui pasidarė bloga ir jis netrukus mirė.

Futbolininkas nespėjo sulaukti medikų, kurie atskubėjo itin greitai. Gynėjo pozicijoje rungtyniavusiam N.Sidorovui buvo 18 metų.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Deja

Sportas kartais buna per daug ziaurus.

Eksp.

Susidūrus buvo panaudotas kovinis smūgis,ar nepagalvojo apie tai .Gaila,nes dabar tokie laikai, kad taip nutinka tokiose neitartinose aplinkybėse.Apžiūrėkite gerai nukentėjusįjį, pamatysite, kur buvo smūgis ,kokioje vietoje ,tas lemtas ir mirtinas ,ir toks "nekaltas".

Benas

Vartininko pozicija pavojinga.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS