Kantriai žaidę turkai užsitikrino paskutinį kelialapį į ketvirtfinalį | Diena.lt

KANTRIAI ŽAIDĘ TURKAI UŽSITIKRINO PASKUTINĮ KELIALAPĮ Į KETVIRTFINALĮ

  • 0

Europos futbolo čempionate Vokietijoje buvo sužaistas paskutinysis aštuntfinalio susitikimas tarp Austrijos ir Turkijos nacionalinių rinktinių.

Jau pirmosiomis kėlinio akimirkomis turkai gavo progą kelti kampinį ir neprabėgus nei minutei iškart sukūrė pavojingą progą prie austrų vartų. Pastarieji nesuvaldę kamuolio atidavė jį Merihui Demiraliui ir šis nedvejodamas kalė pirmą įvartį šiose rungtynėse.

Šis įvartis iškart pakeitė rungtynių eigą – turkai pasiekę įvartį ėmė žaisti atsargiau ir tai puikiai veikė, austrai niekaip nerasdavo kelių link Turkijos rinktinės vartų. Vieną progą galiausiai jiems pavyko sukurti pačioje pirmojo kėlinio pabaigoje, tačiau Christopho Baumgartnerio smūgis buvo netikslus.

Prasidėjus antrajam kėliniui austrai vis ieškojo išlyginamojo įvarčio. Suaktyvinę puolimo veiksmus jau 5-ąją kėlinio minutę jiems pavyko susikurti rimtą progą įvarčiui, bet čia puikiai sužaidė turkų vartininkas Mertas Gunokas, iššokęs tiesiai prieš austrų puolėją Marką Arnautovičių ir sustabdęs jo smūgį iš baudos aikštelės.

Vis dėlto, austrams įvarčių mušimo pamoką dar kartą pademonstravo jų priešininkai. 58-ąją antrojo kėlinio minutę turkai vėl gavo progą kelti kampinį ir vėl puikiai pasinaudojo jiems suteiktu šansu. Po pakelto kampinio aukščiausiai už visus iššoko pirmojo įvarčio autorius Demiralis ir smūgiu galva padvigubino rezultatą.

Austrai grąžino intrigą į rungtynes po dešimties minučių. Taip pat gavę kampinį, jį išnaudojo visu 100 proc., kuomet Stefanas Poschas galva pamušė kamuolį laisvam prie varžovų vartų atsidūrusiam Michaeliui Gregoritschui ir šis koja nukreipė kamuolį į vartų tinklą.

Ralfo Rangnicko auklėtiniai visomis išgalėmis stengėsi išlyginti rezultatą, bet lietingame Leipcige tai padaryti jiems niekaip nepavykdavo, o laikas tiksėjo Turkijos naudai.

Atsilaikę turkai triumfavo. Ketvirtfinalyje jų lauks Nyderlandų rinktinė, o susitikimas vyks birželio 6-ąją 22:00.

Austrija 1 - 2 Turkija

    1' [0-1] Merihas Demiralis

    59' [0-2] Merihas Demiralis

    66' [1-2] Michaelis Gregoritschas

 

GALERIJA

  • Kantriai žaidę turkai užsitikrino paskutinį kelialapį į ketvirtfinalį
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS