Kartvelus įkvėpė C. Ronaldo linkėjimai | Diena.lt

KARTVELUS ĮKVĖPĖ C. RONALDO LINKĖJIMAI

„Prieš rungtynes šnektelėjome, nors nesitikėjau, kad jis prieis prie manęs. Palinkėjo sėkmės. Tai buvo viltinga kibirkštis, kad mes galime šį tą nuveikti“, – apie susitikimą su futbolo žvaigžde portugalu Cristiano Ronaldo pasakojo kartvelas Chviča Kvarackelija.

Istorinis debiutas

Sakartvelo futbolininkai atvertė naują savo šalies futbolo istorijos puslapį: Europos čempionato finalo turnyre debiutavusi vienuolikė prasiveržė į aštuntfinalį.

Tai paaiškėjo būtent po kartvelų mačo su portugalais, kuriuos kaukaziečiai nugalėjo 2:0 (įvarčius įmušė Ch. Kvarackelija ir Georgijus Mikautadzė).

F grupėje Sakartvelo ekipa užėmė trečią vietą, į priekį praleidusi Portugalijos ir Turkijos komandas, tačiau kartu su Nyderlandų, Slovakijos ir Slovėnijos rinktinėmis pateko į atkrintamąsias varžybas kaip geriausių rezultatų pasiekusios trečiose pozicijose likusios vienuolikės.

Kartvelai, olandai, slovakai ir slovėnai prisijungė prie 1–2 vietas užėmusių ekipų – Vokietijos ir Šveicarijos (A), Ispanijos ir Italijos (B), Anglijos ir Danijos (C), Austrijos ir Prancūzijos (D), Rumunijos ir Belgijos (E), Portugalijos ir Turkijos (F).

Savo pasirodymą „Euro 2024“ užbaigė vengrai ir škotai (A grupė), kroatai ir albanai (B), serbai (C), lenkai (D), ukrainiečiai (E) ir čekai (F).

Situacija: prancūzas K. Mbappe (kairėje) jo traumuotą nosį netyčia kliudžiusį lenką R. Lewandowskį pavadino kalės vaiku, tačiau po mačo (1:1) varžovai draugiškai atsisveikino. / gettyimages.com nuotr.

Prancūzo patarimai

Aštuntfinalio rungtynes kartvelai žais su ispanais, kol kas nepatyrusiais nei lygiųjų apmaudo, nei pralaimėjimo kartėlio.

„Labai gerbiame būsimus varžovus. Iki šiol tik kartą juos nugalėjome, tačiau tai buvo draugiškas mačas. Vis dėlto ką tik įrodėme, kad mums nėra neįveikiamų ir reikšmingesnių barjerų“, – svarstė Ch. Kvarackelija.

2016-aisiais Sakartvelo futbolininkai Getafe stadione palaužė ispanus 1:0. Itin skausmingai kartvelams susiklostė akistatos su Ispanijos ekipa 2021-aisiais (0:4) bei 2023-iaisiais (1:7).

„Žaidėjams kartoju: kai kamuolys varžovų – būkite ypač drausmingi, o kai jūsų – prisiminkite, kaip žaidėte būdami šešiolikmečiai ar septyniolikmečiai: azartiškai, improvizuodami, aukodamiesi“, – teigė Sakartvelo rinktinės strategas prancūzas Willy Sagnolis.

Ispanų arba kartvelų ketvirtinalyje lauks vokiečiai arba danai.

Treneris nesislapsto

Lažybininkai prognozuoja, kad į ketvirtfinalį turėtų įžengti Ispanijos futbolininkai, taip pat italai, vokiečiai, anglai, prancūzai, portugalai, olandai ir austrai.

Žaidėjams kartoju: prisiminkite, kaip žaidėte būdami šešiolikmečiai ar septyniolikmečiai.

Palankiausiai vertinamos Anglijos komandos galimybės, nors šios šalies sirgaliai ir kai kurie specialistai itin skeptiški.

„Istorija liudija, kad teiginiai, jog mūsiškiai po blankaus žaidimo savo grupėje vėliau atsities ir galiausiai laimės čempionatą, dažniausiai būna klaidingi. Jeigu rinktinės strategai šįkart nepadarys išvadų ir nesiims pokyčių, pralaimėsime jau pirmiems pasitaikiusiems varžovams, gebantiems atakuoti kokybiškai“, – sakė buvęs Anglijos nacionalinės vienuolikės žaidėjas Jamie’s Carragheris.

C grupėje anglai 1:0 įveikė serbus ir pasidalijo po tašką su danais – 1:1 ir slovėnais – 0:0.

Po lygiųjų su Slovėnijos atstovais įtūžę anglų sirgaliai stadione apmėtė prie jų tribūnos priėjusį vyriausiąjį trenerį Garethą Southgate’ą plastikiniais bokalais ir nušvilpė jį.

„Viską suprantu ir nesislėpsiu. Tegu nepasitenkinimo strėlės lekia į mane, bet ne į žaidėjus. Didžiuojuosi jais“, – pareiškė G. Southgate’as.


Aštuntfinalis

Birželio 29 d. 19 val. Šveicarija–Italija (Berlyne), 22 val. Vokietija–Danija (Dortmunde).

30 d. 19 val. Anglija–Slovakija (Gelzenkirchene), 22 val. Ispanija–Sakartvelas (Kelne).

Liepos 1 d. 19 val. Prancūzija–Belgija (Diuseldorfe), 22 val. Portugalija–Slovėnija (Frankfurte).

2 d. 19 val. Rumunija–Nyderlandai (Miunchene), 22 val. Austrija–Turkija (Leipcige).

GALERIJA

  • Kartvelus įkvėpė C. Ronaldo linkėjimai
gettyimages.com nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Rykantas

Ispanija vs Gruzija 3-1 ,be kalbu

SUSIJUSIOS NAUJIENOS