Kauniečiams – šansas pavyti lyderių grupę | Diena.lt

KAUNIEČIAMS – ŠANSAS PAVYTI LYDERIŲ GRUPĘ

Kol geriausi Lietuvos futbolininkai rengiasi svarbioms Europos čempionato atrankos kovoms su Ukrainos ir Portugalijos komanda, šalies futbolo A lyga trumpam grįžta į aikštes. Šeštadienį svarbius mačus šalies pirmenybėse sužais abu „Žalgiriai“ - Kauno ir Vilniaus.

Kauniečiai rytoj savo treniruočių bazėje „SM Tauro“ stadione priims Klaipėdos „Atlanto“ ekipą. 17 val. prasidėsiančios rungtynės kauniečiams bus svarbios keliais aspektais. Pirmiausia, jie nori reabilituotis už pralaimėjimą LFF taurės turnyre Gargždų „Bangai“. Netikėtas antausis nuo žemesnės lygos ekipos „Kauno Žalgirį“ eliminavo iš antrojo pagal svarbą turnyro. Jame kauniečiai turėjo šansą prasibrauti į Europos taurių varžybas. Dabar vienintelis jiems likęs kelias – A lygoje patekti į stipriausiųjų ketvertą, o dar geriau – į trejetą. Būtent šeštadienį kauniečiai ir turi realią galimybę pakilti tarp trijų lyderių. Jei jie įveiks „Atlantą“, turės 36 taškus – vienu daugiau nei šiuo metu trečioje vietoje žengiantys Vilniaus „Riteriai“. Tiesa, pastarieji, dar neseniai turėję net 8 taškų pranašumą, turės vienerių rungtynių atsargą. Vilniečius po Aurelijaus Skarbaliaus pasitraukimo pakirto 0:1 pralaimėjimas „Kauno Žalgiriui“ ir nesėkmė (2:4) su „Panevėžiu“.

Kauniečiai, tuo tarpu, spėjo įsirašyti techninę pergalę prieš bankrutavusį „Stumbrą“. Tad gali pratęsti laimėjimų seriją iki trijų. Tuo tarpu „Atlantas“ taip pat turi savų argumentų. Klaipėdiečiai praėjusiame ture 2:0 palaužė autsaiderę „Palangą“ ir dar vieno laimėjimo atveju beveik užsitikrintų ramų gyvenimą finišo tiesiojoje, nes jų pranašumas prieš pajūrio kaimynus sieks net 9 taškus. Pastarieji šeštadienį priims čempionato lyderį Vilniaus "Žalgirį".

„Visas dienas atsakingai ruošėmės susitikimui su „Atlantu“, todėl tikiu, kad esame pasirengę. Atsimenu paskutines mūsų rungtynes su jais Klaipėdoje ir tai tikrai buvo sudėtingas susitikimas. Tiesa, tada nepasinaudojome savo šansais ir bandysime tai ištaisyti šeštadienį namų rungtynėse. Vis tik, „Atlantas“  yra fiziškai stipri komanda ir turėsime būti tam pasirengę. Turime atsakyti fizine kova ir išnaudoti savo progas“, – apie būsimus varžovus klubo svetainei sakė žalgiriečių puolėjas Philipas Otele.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS