Klaipėdietis M. Grigaravičius: prieš rungtynes turėjau nuojautą, kad debiutuosiu | Diena.lt

KLAIPĖDIETIS M. GRIGARAVIČIUS: PRIEŠ RUNGTYNES TURĖJAU NUOJAUTĄ, KAD DEBIUTUOSIU

Sekmadienį Vilniuje vykusiose atrankos į 2018 metų pasaulio futbolo čempionatą rungtynėse tarp Lietuvos ir Slovėnijos vyrų rinktinių lietuvių gretose debiutavo ir pirmą kartą į rinktinę pakviestas saugas Mindaugas Grigaravičius.

Latvijoje "Jelgava" klube įsitvirtinęs 24-erių metų futbolininkas po keitimo aikštėje pasirodė 70-ąją minutę. Į aikštę prieš tai Kauno "Stumbro" komandoje rungtyniavęs futbolininkas žengė pakeisdamas traumą patyrusį ir pirmąjį rungtynių įvartį įmušusį Fedorą Černychą.

"Fedoras mums yra labai svarbus, bet jį pakeitęs Mindaugas Grigaravičius irgi sužaidė neblogai",- taip situaciją apibūdino vyriausiasis komandos treneris Edgaras Jankauskas, kuris lyg ir liko patenkintas rinktinės debiutanto atsidavimu aikštėje.

Aistroms atslūgus, portalas futbolas.lt pakalbino į Latviją grįžusį futbolininką.

Kaip vertintumėte savo debiutą?

Sunku pačiam save vertinti, manau, kad tai turėtų daryti futbolo ekspertai ir specialistai. Iš šono jie viską matė daug geriau. Vis tik žengdamas į aikštę didelio jaudulio nejaučiau, išlikau ramus. Visos mintys buvo ties rungtynėmis ir noru kuo geriau sužaisti likusią rungtynių dalį bei duoti komandai kuo daugiau naudos.

Ar nekyla kažkokių abejonių, kad į aikštę buvote įleistas, švelniai tariant, iš reikalo? Jei F.Černychas nebūtų gavęs traumos, manote vistiek būtumėte gavęs šansą?

Jei atvirai, turėjau nuojautą, kad tą dieną debiutuosiu, tad manau, anksčiau ar vėliau treneris vis tiek būtų metęs mane į aikštę. Krašto saugai yra labai dažnai keičiami, nes jiems tenka didžiausi krūviai, todėl tikrai galėjau tikėtis šanso ir be Fedoro traumos.

Kas atsitiko rungtynių pabaigoje? Ko pritrūko? Galbūt nuovargis?

Nuovargis ir per didelis atsitraukimas į gynybą. Tai buvo pagrindinės tokios rungtynių pabaigos priežastys. Reikėjo žaisti toliau, tačiau mes per daug giliai atsitraukėme.

Jei prieš rungtynes su Slovėnija jums būtų pasiūlytas taškas, būtumėte priėmę šį pasiūlymą?

Viskas priklauso nuo to, kaip tą tašką iškovoji. Jei taip, kaip mes- jausmas lyg pralaimėjus, tačiau žiūrint iš kitos pusės, bet koks taškas mūsų komandai yra labai svarbus ir manau, kad daugelis prieš rungtynes būtų priėmę tokį pasiūlymą ir paėmę tašką, bet kaip ir minėjau, šiuo atveju, po rungtynių to taško mums yra mažai.

Kaip manai, užsirekomendavai treneriui ir gali tikėtis kvietimo po mėnesio?

Viskas priklausys nuo trenerių, tačiau labai norėčiau vėl apsivilkti rinktinės marškinėlius ir lauksiu to kvietimo.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

o tėvas

Vladas?geras žaidėjas... turi į ką lygiuotis..

mauisus

Grigaraviciau, o gali pasakyti, kodel po keitimo taip greit padusai. Buvom stadione ir matem kad vienu metu net isvis sunkiai ora gaudei. Neisivaizduoju kaip 24m futbolistas profesionalas taip neturi fizuhos.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS