Kurioziniai teisėjo manevrai: sugrąžino išvytus futbolininkus | Diena.lt

KURIOZINIAI TEISĖJO MANEVRAI: SUGRĄŽINO IŠVYTUS FUTBOLININKUS

 

Lietuvos futbolo pirmojoje lygoje savaitgalį būta ne tik sportinių aistrų, bet ir nesusipratimų. Kuriozinė situacija susiklostė sostinėje vykusiame 4-ojo turo mače tarp vietos BFA ir Alytaus „Dainavos“ ekipų. Jose pergalę 1:0 šventė svečiai, tačiau daugiau dėmesio sulaukė keisti teisėjų veiksmai.

Rungtynėms sostinėje vadovavo arbitro Kęstučio Bartuškevičiaus vadovaujama brigada. Mačo likimą nulėmė Mato Radžiukyno įvartis 64 min., o 66 min. vienas rezultatyviausių lygos puolėjų Lukas Kochanauskas nerealizavo 11 m baudinio. Tačiau ne mažiau įtakos galėjo turėti ir teisėjo bei jo asistentų sprendimai. Pastarieji pasižymėjo pirmojo kėlinio pabaigoje. 41-ąją min. vilnietis Vadimas Paškevičius šiurkščiai prasižengė prieš „Dainavos“ žaidėją Ruslaną Kisilį. Šis atsakė stumteldamas prasikaltusį jaunuolį. Arbitras K.Bartuškevičius abiem karštakošiams pelnytai parodė po geltonąją kortelę, o, kadangi vilniečiui ji buvo jau antroji, pastarasis išvydo ir raudonąją kortelę.

 

Vis dėlto netrukus teisėjas pametė epizodo kontrolę. Kol jis fiksavo nusižengimo detales, greta jo kilo susistumdymas tarp abiejų komandų futbolininkų. Nors rimtesnio incidento ar muštynių išvengta, arbitras nutarė iškart pašalinti dar po vieną žaidėją – Ernestą Mockų (BFA) ir Nedą Labuką („Dainava“). Šiems protestuojant, kad nieko verto pašalinimo jie nepadarė, tvarkdarys nesileido į kalbas.

 

Tik beveik po minutės, pabendravęs su asistentais, K.Bartuškevičius sugrąžino į aikštę abu susistumdymo dalyvius, anuliavo raudonąsias korteles, bet jiems neparodė net geltonų kortelių, kurios būtų deramas nusižengimo įvertinimas.

 

Tiesa, E.Mockaus šis epizodas nepamokė. Jis mačo pabaigoje buvo antrą sykį įspėtas ir galutinai pašalintas iš aikštės.

 

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS