L. Messi atsiuntė dovanų savo penkiamečiui gerbėjui Afganistane | Diena.lt

L. MESSI ATSIUNTĖ DOVANŲ SAVO PENKIAMEČIUI GERBĖJUI AFGANISTANE

  • 0

Argentinos futbolo žvaigždė Lionelis Messi (Lionelis Mesis) atsiuntė net dvejus sportinius marškinėlius penkiamečiui afganų berniukui, kuris tapo įžymybe praėjusį mėnesį, kai jo, vilkinčio plastikinį maišelį su flomasteriu užrašytu užrašu „Messi“, nuotraukos pasklido internete.

Murtaza Ahmadi (Murtaza Ahmadi) iš Gaznio provincijos kartu su šeima atvyko į sostinę Kabulą atsiimti dovanų su autografais, kurias vaikui L.Messi perdavė per Jungtinių Tautų organizaciją UNICEF, kurios geros valios ambasadorius jis yra.

„Murtaza visą laiką šypsojosi. Jis vis kartojo: Aš myliu Messi“, – sakė UNICEF atstovas Afganistane Denise'as Shepherdas-Johnsonas (Denisas Šeperdas Džonsonas) naujienų agentūrai AFP.

Messi, padedamas UNICEF, nusiuntė berniukui dvejus marškinėlius: vienus Argentinos rinktinės, kitus – klubo „Barcelona“, ir dar pridėjo kamuolį. Ant marškinėlių jis užrašė „Con mucho carino“ (Su didele meile) ir pasirašė.

Neramiojoje Gazni provincijoje skurdžiai gyvenanti Murtazos šeima, priklausanti persekiojamai chazarų etninei mažumai neįstengė vaikui nupirkti marškinėlių su Messi vardu.

Penkiametis M.Ahmadi išgarsėjo visame pasaulyje sausio viduryje, kai jo vyresnysis brolis, 15-metis Homayounas (Homaajunas) socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė nuotraukas, kuriose mažylis vietoje marškinėlių vilki plastikinį maišelį su ranka ant jo užrašyta Messi vardu.

Jo nuotrauka sujaudino viso pasaulio futbolo aistruolius, kurie socialiniame tinkle praminė Murtazą Mažuoju Messi.

Afganistano futbolo federacija anuomet sakė susisiekusi su Messi, kad kuo greičiau surengtų jo susitikimą su Murtaza, o Ispanijos ambasada Kabule sakė naujienų agentūrai AFP padarysianti viską, kas įmanoma, tokiam susitikimui surengti.

Tačiau vienas šaltinis iš Messi aplinkos anksčiau šį mėnesį sakė, kad negali nei patvirtinti, nei paneigti gandų apie galimą jųdviejų susitikimą. Susitikti Afganistane, kur tebesitęsia stiprus Talibano pasipriešinimas, būtų rizikinga dėl saugumo.

Šioje karų niokojamoje šalyje populiariausios sporto šakos yra futbolas ir kriketas, o valdant Talibanui sportuoti apskritai buvo beveik neįmanoma. Kabulo futbolo stadionas buvo tapęs egzekucijų, užmėtymų akmenimis ir luošinimų arena.

GALERIJA

  • L. Messi atsiuntė dovanų savo penkiamečiui gerbėjui Afganistane
  • L. Messi atsiuntė dovanų savo penkiamečiui gerbėjui Afganistane
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS