L. Pilibaitis: šiemet A lygos čempionatas stipresnis | Diena.lt

L. PILIBAITIS: ŠIEMET A LYGOS ČEMPIONATAS STIPRESNIS

  • 0

Keturios pergalės iš keturių ir iškovoti visi įmanomi taškai. Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai naująjį sezoną pradėjo užtikrintai, tačiau vienas iš komandos kapitonų Linas Pilibaitis pabrėžia, kad šis sezonas sudėtingesnis nei praėjusiais metais.

Vilniuje įveikti „Trakai“ ir Marijampolės „Sūduva“, išvykose nukauti Kauno „Stumbras“ ir Utenos „Utenis“. Nors dauguma iš šių rungtynių buvo atkaklios ir jose kova virė beveik iki paskutinio teisėjo švilpuko, žalgiriečiai kol kas žygiuoja tik pergalių taku.

„Mūsų planas toks ir buvo: norėjome surinkti kuo daugiau taškų iki rinktinių pertraukos. Visgi manau, kad dar yra klaidų, kurias turėtume pataisyti savo žaidime. Galėtume praleisti mažiau įvarčių. Būtent ties šiuo aspektu treniruotėse ir dirbame. Labai daug dėmesio skiriame savo gynybos stiprinimui. Tačiau pasiekėme keturias pergales iš tiek pat galimų, todėl visi esame patenkinti savo rezultatu“, - sakė L. Pilibaitis.

Žalgirietis pridūrė, kad tokios dvikovos, kaip su marijampoliečiais, padeda žaidėjams grūdintis prieš vis labiau artėjančias svarbiausias sezono kovas.

„Visos rungtynės, kuriose žaidėme, pasižymėjo kovingumu, todėl negaliu pasakyti, kad kažkurios iš jų buvo išskirtinės. Tačiau kaip sunkiausias galiu išskirti rungtynes su Marijampolės „Sūduva“. Jų metu kova dėl pergalės vyko iki pat paskutinių sekundžių.

Tokios rungtynės mums padeda grūdintis. Ne paslaptis, kad mes ruošiamės Čempionų lygai, todėl kuo daugiau tokių mačų bus, tuo mūsų komanda geriau pasiruoš“, - teigė saugas.

Šiemet „SMScredit.lt A lygos“ čempionatą pradėjo aštuonios ekipos. Prabėgus daugiau nei pusei pirmojo varžybų rato, Lietuvos čempionų žaidėjas įvertino ir varžovų pasirodymus.

„Mane labiausiai nuvylė Marijampolės „Sūduvos“ žaidimas, nes iš šios komandos tikėjausi tikrai geresnių rezultatų. Likusios komandos demonstruoja maždaug tokį patį žaidimą, kokio iš jų tikėjomės prieš sezoną.

Labai nustebino Jonavos „Lietava“, nes sezono pradžioje jie ir gerai pasirodė, ir iškovojo jiems labai svarbių taškų. Jie labai daug metų praleido Pirmoje lygoje, o vos patekę į aukštesnį divizioną demonstruoja tikrai gerą žaidimą ir su visomis komandomis kovoja kaip su sau lygiais. Manau, kad šis sezonas tuo ir išsiskiria, kad jis yra ir stipresnis, ir sunkesnis nei praėjusiais metais“, - sakė L. Pilibaitis.

Žalgirietis džiaugėsi ir į komandą puikiai įsiliejusiais naujokais: „Džiugu, kad visiems naujokams pavyko greitai ir gerai įsilieti į komandą. Visi mūsų futbolininkai šiuo metu yra visai gerai susižaidę. Malonu, kad pavyksta puikiai sutarti su naujais žaidėjais. Jie visi labai stengiasi ir bando įrodyti, kad yra verti žaisti „Žalgiryje“.

Manau, kad likusiose rungtynėse bandysime demonstruoti panašų žaidimo stilių: visų pirmą – laimėti, bet stengsimės, kad vaizdas patiktų ir žiūrovams. Mes patys norime džiaugtis savo žaidimu“, - teigė L. Pilibaitis.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS