L. Spalvis po pralaimėjimo Ispanijai: stumdydamas kamuolį įvarčio neįmuši | Diena.lt

L. SPALVIS PO PRALAIMĖJIMO ISPANIJAI: STUMDYDAMAS KAMUOLĮ ĮVARČIO NEĮMUŠI

Antradienio vakarą Lietuvos jaunimo (iki 19 metų) rinktinė patyrė antrą pralaimėjimą Europos čempionate, bet mūsų šalies komandos puolėjas Lukas Spalvis dėl to pernelyg nenusiminė. Futbolininkas įsitikinęs, kad Senojo žemyno čempionė Ispanija nebuvo tokia galinga, kaip buvo manyta prieš susitikimą.

Danijos „Aalborg“ klubui priklausantis lietuvis dėkojo gausiai Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione susirinkusiems žiūrovams, kurių palaikymas, pasak Luko, buvo tarsi papildomas dvyliktas žaidėjas.

„Manau tikrai gerai pasirodėme. Mačiau, kad kitos komandos prieš ispanus yra žaidusios ir blogiau. Mūsų planas buvo apsiginti ir sulaukti progos kontratakai. Išprovokuoti daugiau standartinių situacijų“, - sakė L.Spalvis.

„Šiandien, asmeniškai, teko daugiau gintis. Sprendžiant iš žaidimo, ispanai tikrai nežaidė geriau už olandus. Kas iš to, kad atliekami tie perdavimai, „stumdydamas“ kamuolį įvarčio neįmuši. Antrajame kėlinyje įrodėme, kad galime gerai žaisti ir prieš ispanus. Pajutome, kad vienu momentu jie buvo pasimetę“.

„Mums šiek tiek pritrūko koncentracijos. Per pertrauką treneris pasakė, kad reikia pasistengti išsaugoti minimalų rezultatą ir vėliau bandyti sukurti progą bei įmušti. Gavosi taip, jog galiausiai praleidome antrąjį įvartį, bet net ir tada stengėmės bei kovojome“.

„Manau, kad rezultatas 0-2 nėra gėdingas. Noriu padėkoti visiems žiūrovams. Palaikymas buvo puikus, jį jautėme. Iš karto pasidaro žaist lengviau, kai tave palaiko dvyliktas žmogus“.

Pralaimėjimą patyrusios Lietuvos rinktinės gynėjas Simonas Stankevičius neslėpė, kad varžovai puikiai išnaudojo žaidimą kraštais. Futbolininkas teigė, kad jo komandai ir šiose rungtynėse niekaip nepavyko drausmingai sužaisti pirmas 20 susitikimo minučių.

„Jie buvo stipresni, bet mes pademonstravome gerą žaidimą. Tiesiog padarėme kvailas klaidas ir prasileidome kelis įvarčius. Mums visada pačios sunkiausios yra pirmos 20 minučių, atrodome tarsi užburti. Bandome tai išspręsti, bet niekaip nepavyksta“, - sakė S.Stankevičius.

„Tokiose rungtynėse reikia nieko nebijoti. Nebuvo jie tokie įspūdingi. Tikėjomės, kad bus stipresni. Varžovai gerai krašte susitvarkė su Rolandu Baravyku, pademonstravo aukštos klasės žaidimą, - tęsė futbolininkas. – Buvo epizodų, kai varžovų perdavimai mus „migdė“. Kartais norisi pabandyti kamuolį perimti, bet po to supranti, kad tai tavo komandai gali brangiai kainuoti“.

S.Stankevičiui mintimis antrino ir Julius Aleksandravičius. Pastarojo teigimu, Lietuvos rinktinei susitikimų pradžiose niekaip nepavyksta susikoncentruoti. Gynėjas taip pat neslėpė, kad stadione susirinkę žiūrovai buvo tiesiog puikūs.

„Iš pradžių apie varžovus didelio įspūdžio nesusidariau. Į aikštę išėję pasirinkome tinkamą taktiką. Stengėmės nepraleisti greito įvarčio, bet nepasisekė, todėl taip viskas ir susiklostė. Treneris minėjo, kad ispanų puolėjas bus gerokai aktyvesnis nei olandų“, - teigė J.Aleksandravičius.

„Prieš rungtynes jaučiame startinį jaudulį, nesame pakankamai susikoncentravę. Per pertrauką treneris liepė demonstruoti tokį patį žaidimą, laukti progos ir kontratakuoti. Iki rungtynių pabaigos likus 10-20 min. iš trenerio gavome nurodymą šiek tiek aktyviau žaisti puolime ir pasistengti įmušti įvartį. Žiūrovų palaikymas buvo nuostabus“.

Paskutines Europos čempionato A grupės rungtynes Lietuvos rinktinė žais su Portugalija. Susitikimas vyks šį penktadienį, 21.30 val. Po jo ir paaiškės, ar mūsų šalies futbolininkai pasinaudos teorinėmis galimybės bei pateks į pusfinalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

kaunietis

Ta pati taktika kaip ir pimose rungtynese.Bet koks pralaimejimas yra pralaimejmas,todel nereikia sakyti jog neblogai pasirodeme!!!!!!Jus tokie patys kaip ir jie ,o kad prastai pasirodote tai cia jau treneriu futbolo mokyklu nesugebejimas paruosti

valio tokiam treneriui

Apie pergales (net ir apie įvartį) nėra ko ir svajoti, jeigu tik likus iki rungtynių pabaigos 10-20 minučių, komanda gauna iš trenerio komandą žaisti aktyviau...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS