L. Vaitukaitytė pirmą kartą išrinkta geriausia Lietuvos metų futbolininke | Diena.lt

L. VAITUKAITYTĖ PIRMĄ KARTĄ IŠRINKTA GERIAUSIA LIETUVOS METŲ FUTBOLININKE

  • 1

2020-ųjų Lietuvos futbolo apdovanojimuose liko dvi svarbiausios nominacijos – geriausios Lietuvos metų futbolininkės bei futbolininko apdovanojimai. Pirmojoje kategorijoje nugalėtoja tapo Liucija Vaitukaitytė.

Finaliniame trejete ji nugalėjo Šiaulių „Gintros–Universiteto“ duetą Rimantę Jonušaitę bei Vestiną Neverdauskaitę.

Futbolininkę, kuri šiuo metu rungtyniauja Ispanijoje, vaizdo skambučiu nustebino bei apie apdovanojimą pranešė Lietuvos futbolo federacijos prezidentas Tomas Danilevičius.

„Nors karantinas, aišku, truputį liūdina, bet žiūrėk, kas tavęs laukia, – prieš kamerą geriausios Lietuvos futbolininkės statulėlę iškėlęs sakė T. Danilevičius. – Nuoširdžiausi sveikinimai tapus geriausia Lietuvos futbolininke“.

Tuo tarpu pati žaidėja dar kiek anksčiau pasakojo, jog metai jai nebuvo lengvi.

„Prabėgę metai buvo išskirtiniai. Varžybų tvarkaraštis skyrėsi, sezonas Ispanijoje buvo nutrauktas vos pradėjus žaisti antrą ratą, o sekantis prasidėjo pora mėnesių vėliau nei įprastai. Negaliu tiek laiko būti be futbolo, todėl prisijungiau prie namų komandos žaisti Lietuvoje. 2020 metų rudenį, prasidėjus rinktinių pertraukoms, „Reto Iberdrola“ (antroji Ispanijos moterų lyga – red.) nebuvo stabdoma, todėl teko praleisti nemažai rungtynių su klubu. Vis išvažiuoti į rinktinę, žaisti kitokį futbolą ir grįšti į klubą jau nemažai praleidus, nebuvo lengva. Apskritai, metai buvo nemalonūs“, – reziumavo žaidėja.

Visgi net ir tokioje nelengvoje situacijoje futbolininkė džiaugėsi, kad jai pavyko savyje atrasti kažką naujo.

„Atrodo, kad sustiprėjau emociškai. Nustojau per daug jaudintis dėl aplinkybių ir telkiausi ties dalykais, kurie buvo mano rankose. Taip pat pradėjau puoselėti pasitikėjimą ir tikėjimą savimi. Šie dalykai labai svarbūs man kaip žaidėjai, kartais net esminiai. Tačiau dar labai daug kur noriu tobulėti“, – akcentus dėliojo Lietuvos rinktinės narė.

2018-aisiais ji tapo geriausia jaunąja Lietuvos futbolininke.

„Esi maža, sužibėjusi žvaigždutė, kuris kasmet šviečia vis ryškiau. Taip šviesk ir toliau, žaisk už Lietuvą, mylėk futbolą ir tobulėk tiek kaip asmenybė, tiek ir aikštėje“, – nugalėtojai linkėjo T. Danilevičius.

Visi jau pristatyti 2020-ųjų Optibet Lietuvos futbolo apdovanojimų laureatai:

Rezultatyviausias Pirmos lygos žaidėjas – Evaldas Kugys (Kėdainių „Nevėžis“; 16 įvarčių);

Rezultatyviausias A lygos žaidėjas – Hugo Videmontas (Vilniaus „Žalgiris“; 13 įvarčių);

Geriausias Lietuvos metų futbolo BLOG‘as – „FutboloTreneris.lt“;

Geriausias A lygos futbolininkas – Saulius Mikoliūnas (Vilniaus „Žalgiris“);

Gražiausias metų įvartis – Rokas Župerka (Kėdainių „Nevėžis“);

Geriausias metų salės futbolo žaidėjas – Justinas Zagurskas (Kauno „Vytis“, Lietuvos salės futbolo rinktinė);

Geriausia jaunoji Lietuvos futbolininkė – Rimantė Jonušaitė (Šiaulių „Gintra-Universitetas“, Lietuvos moterų futbolo rinktinė);

Geriausias jaunasis Lietuvos futbolininkas – Titas Krapikas („Spezia“ (Italija), Lietuvos jaunimo rinktinė);

Geriausias Lietuvos moterų treneris – Rimantas Viktoravičius (Šiaulių „Gintra-Universitetas“, Lietuvos moterų rinktinė);

Geriausias Lietuvos vyrų treneris – Valdas Dambrauskas (Razgrado „Ludogorec“ (Bulgarija), 2020-aisiais – HNK „Gorica“ (Kroatija));

Geriausia Lietuvos metų futbolininkė – Liucija Vaitukaitytė (Santandero „Real Racing Club“ (Ispanija), 2020-aisiais – „Utenos Utenis“).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

moterų futbolo nėra

ten vienos lezbės,geriausiu atveju biseksualės

SUSIJUSIOS NAUJIENOS