Legendinis Lietuvos futbolo treneris atskleidė, kuo išsiskiria šis Europos futbolo čempionatas | Diena.lt

LEGENDINIS LIETUVOS FUTBOLO TRENERIS ATSKLEIDĖ, KUO IŠSISKIRIA ŠIS EUROPOS FUTBOLO ČEMPIONATAS

  • 0

Europos futbolo čempionate pirmoji rinktinė, užsitikrinusi vietą atkrintamosiose – tai turnyro šeimininkė Vokietija. Paskutinį šiaudą patekti ten užčiuopė ir Škotija. O ketvirtadienio vakarą įvyko labai intriguojantis mačas, kurį laimėjo ispanai. Jo pabaigos Lietuvos specialistai prognozuoti nebuvo linkę.

Užtikrintai abu mačus Europos čempionate laimėjusi Vokietija tapo pirmąja rinktine, pasiekusia atkrintamąsias. Tačiau ties šiuo etapu vokiečių sirgaliai sustoti tikrai nenori. 

„Nuotaika puiki! Pateksime į finalą ir laimėsime Europos čempionatą“, – džiaugsmu dalijosi Vokietijos sirgalius. 

Džiaugsmo dainos ir tarp Škotijos sirgalių. Prieš savaitę skaudų antausį nuo vokiečių gavę škotai, vakar su šveicarais sužaidė 1:1 ir išsaugojo viltis patekti į kitą etapą.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Škotų žaidimas pradžiugino ir legendinį Lietuvos futbolo trenerį Algimantą Liubinską. Be to, anot jo, šis čempionatas išsiskiria labai apylygiu rinktinių pajėgumu.  

„Portugalai vos laimi, anglai vos laimi. Dabar toks išsilyginimas ir matyti, kad jau po pirmo rato praktiškai prasidėjo antrasis. Nerizikuočiau sakyti vieni ar kiti laimės. Jau buvo nurašyti škotai, bet trečiadienį paėmė tašką. O jeigu dar užkabins, tai yra tikimybė, kad gali ir išeiti į kitą etapą“, – kalbėjo buvęs ilgametis Lietuvos vyrų futbolo rinktinės vyr. treneris A. Liubinskas.

O ketvirtadienį paskutinėse dienos rungtynėse tikras futbolo desertas – Ispanijos ir Italijos rinktinių susidūrimas, kurį laimėjo ispanai. Abi komandos yra vienos turnyro favoričių. Ne kartą laimėjusios svarbiausius futbolo turnyrus. 

„Atrodo, kad kažkiek pakeitė braižą ispanai. Jei anksčiau tai buvo vien tik kamuolio kontrolė ir migdantis žaidimas, tai dabar jau jie eina į ataką. Matėme ir kroatų žaidime, kada jie lėtai žaidė, tai niekas nesigavo. Reikia futbole greičius pajungti“, – aiškino A. Liubinskas. 

Anot futbolo specialistų, būtent antrosios čempionato rungtynės būna kertinės. Po jų ir paaiškėja dalies rinktinių likimas – arba jos tęsia dalyvavimą turnyre, arba pasitraukia jau po grupių etapo.

„Žmonės tą favoritizmą atiduoda didelėms šalims, futbolo flagmanams: Vokietijai, Ispanijai, Italijai, Prancūzijai, taip pat Portugalijai“, – teigė Lietuvos futbolo rinktinės vyr. treneris Edgaras Jankauskas. 

Penktadienį svarbų mačą čempionate pasitiks Ukrainos rinktinė, kuri bandys pasiekti pirmąją pergalę prieš slovakus. Pralaimėjimu prieš Nyderlandus startavę kaimynai lenkai, taip pat kovos dėl pirmųjų taškų. Jų varžovė – Austrijos rinktinė. 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS