UEFA vadovas: Lietuva – paskutinė šalis organizacijoje pagal futbolo infrastruktūrą | Diena.lt

UEFA VADOVAS: LIETUVA – PASKUTINĖ ŠALIS ORGANIZACIJOJE PAGAL FUTBOLO INFRASTRUKTŪRĄ

Lietuva pagal futbolo infrastruktūrą užima paskutinę vietą Europoje, sako Europos futbolo federacijų asociacijos (UEFA) prezidentas Aleksandras Čeferinas.

Po susitikimo su premjeru Sauliumi Skverneliu bei Lietuvos futbolo federacijos (LFF) prezidentu Tomu Danilevičiumi, jis pabrėžė, kad Lietuva yra svarbi UEFA narė.

„Tuo pat metu infrastruktūra Lietuvoje yra viena silpniausių visoje UEFA. Tad man džiugu, ir tai nėra tik diplomatinis pareiškimas, kad mes randame puikų sutarimą: Vyriausybė, nacionalinė asociacija ir UEFA. Jei visi prisidėsime savo žiniomis, pamatiniais dalykais, mes galime sukurti gerą infrastruktūrą ir ateityje jus lydės didesnė sėkmė, nei iki šiol“, – žurnalistams sakė jis.

Jis sako mėgstantis pajuokauti, kad Lietuvos minusas yra tai, kad šalis yra daug pasiekusi krepšinyje, tad nelieka dėmesio futbolui.

BNS A. Čeferinas sakė tikintis, jog Lietuvai pavyks pastatyti tarptautinius standartus atitinkantį nacionalinį stadioną.

„Visada yra puiku, kai nacionalinė rinktinė žaidžia nacionaliniame stadione. Tikiuosi, kad jūs jį netrukus turėsite, nes turite puikią komandą. Aš tikiu“, – sakė jis, BNS paklaustas, ar tiki Lietuvos planais pastatyti stadioną per artimiausius kelerius metus.

Susitikime pasirašytas bendradarbiavimo susitarimas tarp LFF ir Vyriausybės dėl futbolo šakos stiprinimo. 

T. Danilevičius sako, kad susitarimas yra gera pradžia „pirmų žingsnių, kur futbolas turi atgimti ir siekti aukščiausių tikslų“.

„Tai ne tik infrastruktūriniai klausimai, kuriuos minėjo gerbiamas Aleksandras Čeferinas, kad Lietuva Europoje šiandien yra tikriausiai paskutinė valstybė pagal sporto infrastruktūros išsivystymą. Kartu sutelkę ne tik savo žinias, bet ir finansavimo šaltinius, galėsime pasiekti gerų rezultatų. Tai ne tik aikštės ir aikštynai miesteliuose, bet ir reprezentaciniai stadionai“, – kalbėjo jis.

Anot T. Danilevičiaus, tikimasi, jog po susitarimo atsiras ir kitų infrastruktūros projektų, kurie bus „postūmis į priekį vystant ir populiarinant futbolą“.

„Tik per meistriškumą ateisime į meistriškumą: kuo daugiau mūsų vaikų žais futbolą, tuo daugiau turėsime ateinančių žvaigždžių, futbolo talentų. Norėčiau sutikti su premjeru, kad talentų mes turime, tik reikia juos teisingai užauginti ir teisingai išlaikyti futbole iki profesionalaus lygio“, –  sakė jis.

Premjeras pažymėjo, kad šis susitarimas yra daugiau „gairės ir deklaracija“, tačiau numatyta, kad pradės veikti nuolatinė darbo grupė, skirta futbolo infrastruktūros ir kitoms problemoms spręsti. Anot jo, su LFF atstovais yra aptartos įvairios futbolo temos – nuo vaikų futbolo iki infrastruktūros problemų, yra planuojami ir konkretūs objektai, pavyzdžiui, dengtas stadionas Vilniuje ir kiti, kurių neįmanoma įtraukti į tokius susitarimus.

S. Skvernelis sakė, kad UEFA dėmesys, rodomas Lietuvai pasirašant susitarimą su nacionaline futbolo asociacija, taip pat bendradarbiavimas yra labai svarbus. Anot jo, tai yra susitarimas, kuris „gali padėti pagrindą futbolo atgimimui“. Jis pripažino, kad be stiprios nacionalinės rinktinės, be galimybės žaisti futbolą visus metus „ant normalios futbolo aikštės“, negalima kalbėti apie proveržį futbole.

„Sutelkę pastangas ir kartu bendradarbiaudami, aš tikiu, kad mes galime pradėti Lietuvos futbolo atgimimą ir, jei tikėsime tuo, ką darome, išvysti mūsų nacionalinę rinktinę tiek Europos, tiek Pasaulio futbolo čempionatuose“, – dėstė premjeras.

Lietuvai atgavus nepriklausomybę, planai Vilniuje pastatyti tarptautinius standartus atitinkantį stadioną atgimė prieš daugiau nei dešimtmetį. Dabartinė Vilniaus savivaldybės vadovybė, nelikus teisinių kliūčių, tęsia derybas dėl stadiono statybų su koncerno "Icor" valdoma inžinerinių produktų ir sprendimų bendrove "Axis Industries" bei partneriais, konsorciumas siūlo kompleksą pastatyti už 79,9 mln. eurų.

Paskutinį kartą UEFA vadovas Lietuvoje lankėsi 2011 metais. Tada UEFA prezidento pareigas ėjo Michelis Platini (Mišelis Platini).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Užpelkis

Pezalai ir daugiau nieko... Gėda klausyti. Ir kaip visada išsišiepę snukeliai. Nežinia dėl ko ir kam. Jūs nė vieno futbolininko per 25 metus neišugdėt, kuris kamuolį per sienelę užsuktu į vartus. Pezėtojai...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS