LFF išsirinko techninį partnerį | Diena.lt

LFF IŠSIRINKO TECHNINĮ PARTNERĮ

  • 1

Birželio 30 dieną vykusio Vykdomojo komiteto posėdžio metu buvo priimtas sprendimas dėl Lietuvos futbolo aprangos tiekėjo ir naujojo techninio partnerio.

Kreiptasi į penkis potencialius techninius partnerius

Besibaigiant ilgamečio Lietuvos futbolo techninio partnerio sutarčiai, Lietuvos futbolo federacija išsiuntė oficialius kvietimus sporto bendrovėms teikti savo siūlymus. „Išsiuntėme užklausas „Adidas“, „Kelme“, „Nike“, „Joma“ ir „Hummel“ aprangos gamintojams. Deja, bet negavome jokio atsakymo iš „Nike“ atstovų. Norėjome sužinoti, kokia šiuo metu yra pasaulinė sportinės aprangos rinka bei kokias sąlygas siūlo potencialūs techniniai partneriai“, - teigė LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Tuo tarpu „Sportpoint“ atstovas Augustinas Kubiliūnas džiaugėsi suteikta proga bei VK narių susidomėjimu. „Prieš 10 metų buvome pateikę pasiūlymą, bet nesulaukėme jokios reakcijos. Dabar buvo ir klausimų, ir susidomėjimo. Manau, kad tai teisingas kelias. Atėjo tam laikas ir kaip sakiau posėdyje, džiaugiuosi galimybe pristatyti pasiūlymą „Adidas“ vardu. Pristatėme du pasiūlymus – „Adidas“ ir „Kelme“ iš skirtingų perspektyvų, iš skirtingų finansinių pusių. Pateikėme pakankamai konkurencingą pasiūlymą“, – teigė A. Kubiliūnas.

Aršiausia diskusija vyko tarp „Hummel“ ir „Joma“ pasiūlymų

Nors paraiškų buvo išsiųstos penkios, esminė kova vyko tarp „Hummel“ ir „Joma“. Pasak LFF generalinio sekretoriaus, intensyviausios derybos vyko su „Hummel“ ir „Joma“ įmonėmis, nes jų pasiūlymai buvo geriausi iš visų pareiškėjų: „Žinodami, kad sutartis eina pabaigos link, „Hummel“ turėjo pirmumo teisę sutarties pratęsimui, todėl jie pirmieji atsiuntė naują bendradarbiavimo pasiūlymą. Vis dėlto maloniai nustebino „Joma“ ir „Kelme“ atstovai, kurie išreiškė susidomėjimą bei pateikė savo pasiūlymus. Visi potencialūs techninių partnerių atstovai dalyvavo Vykdomojo komiteto susirinkime, kurio metu pristatė savo pasiūlymus bei bendravo su VK nariais.

Iškėlus šį klausimą, Artūras Krukis ir Vidmantas Butkevičius, kurie yra „Hummel“ prekinio ženklo atstovai, posėdžio kabinetą paliko ir balsuoti atsisakė. Po visų pristatymų Vykdomasis komitetas išnagrinėjo visus pasiūlymus bei priėmė galutinį sprendimą. Rinkomės tai, kas buvo geriausia visai federacijai“, - teigė E. Stankevičius.

Balsavime nedalyvavo „Hummel“ atstovai

Vykdomojo komiteto metu iškėlus aprangos tiekėjo klausimą, „Hummel“ atstovai Lietuvoje A. Krukis ir V. Butkevičius balsuoti atsisakė ir šio klausimo aptarime nedalyvavo. „Tai paprasčiausiai būtų nesąžininga. Pateikėme savo pasiūlymą tikėdami, kad siūlome geriausias sąlygas. Tik po Vykdomojo komiteto pamatėme kitų bendrovių pasiūlymus, todėl kurti konspiracines teorijas nėra prasmės. Jeigu šiandien VK nariai būtų pasirinkę kitą techninį partnerį, tikrai neliūdėčiau, nes suprasčiau, jog mūsų pasiūlymas nebuvo pats geriausias“, - po LFF Vykdomojo komiteto kalbėjo A. Krukis.

„Hummel“ – ištikimiausias Lietuvos futbolo aprangos tiekėjas

Per visą Lietuvos istoriją, Nacionalinė rinktinė iš viso turėjo 8 aprangos tiekėjus: „Umbro“ (1992-1994 m.), „Auda“ (1994 m.), „Diadora“ (1995-1997 m.), „Tūta“ (1997 m.), „Puma“ (1998 m.), „Hummel“ (1999m.; 2002-2005 m.; 2010-2020 m.), „Lotto“ (2000-2002 m.), „Saller“ (2006-2010 m.).

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Artūras

Tai ką išrinko..?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS