LFF pirmojoje lygoje: meksikiečio greitašaudė ir įvartis nuo aikštės vidurio | Diena.lt

LFF PIRMOJOJE LYGOJE: MEKSIKIEČIO GREITAŠAUDĖ IR ĮVARTIS NUO AIKŠTĖS VIDURIO

Kauno FBK „Kaunas“ ekipa grįžo į pergalių kelią savo aikštėje 4:1 palauždama Kelmės „Kražantės“ komandą, o Jonavos „Lietava“ buvusio žinomo FBK žaidėjo Mariaus Bezykornovo fantastiško įvarčio dėka 3:1 namuose įveikė Vilniaus „Žalgirio-B“ kolektyvą.

„Paprasčiausiai pasisekė, vartininkas suklydo, bet toks būna futbolas“, - savo įvarčio nesureikšmino M.Bezykornovas.

Buvęs žinomas FBK „Kauno“ saugas, dabar treniruojantis LFF pirmosios lygos lyderę Jonavos „Lietavą“, šeštadienį pasižymėjo unikaliu įvarčiu. Antrajame kėlinyje aikštėje pasirodęs M.Bezykornovas įmušė jau per teisėjo pridėtą laiką iš savo aikštės pusės. Jaunųjų žalgiriečių vartininkui nespėjus grįžti į vartus, kaunietis dar neperžengę aikštės vidurio linijos pasiuntė kamuolį vartų link, šis peršoko vartininką ir nusileido tinkle.

„Nepamenu, bet kažkada panašų lyg ir esu įmušęs. Tiesa, ne profesionaliame futbole“, - patikslino saugas.

Prieš tai ne mažiau gražų ir svarbų įvartį pasiekė Lukas Miščiukas. Jonavietis 87-ąją min. įsiveržė į svečių baudos aikštelę ir taikliai smūgiavo į vartus. Iki šios atomazgos „Lietavai“ niekaip nepavyko įrodyti pranašumo. Į Lauryno Stonkaus rezultatyvų smūgį jau 3-ąją min., vilniečiai atsakė Justo Lasicko taikliu spyriu 33-ąją min.

„Buvo sunkios rungtynės, žalgiriečiai atrodė mobiliau, mūsiškiai – nuvargę, be to, gretas išretino traumos. Bet valios pastangų dėka išplėšėme pergalę. Buvome kaip vienas kumštis“, - auklėtinius gyrė „Lietavos“ treneris.

M.Bezykornovas dar neskubėjo tvirtinti, kad Jonavos ekipa priartėjo prie lygos čempionų titulo.

„Atsakysime vėlai rudenį. Kiekviena pergalė mus ugdo, drąsina ir suteikia jėgų“, - sakė jis.

Jonaviškiai tvirtai pirmauja lygos lentelėje. Jie per 23 rungtynes surinko 55 taškus ir nuo artimiausių persekiotojų atitrūko jau 10 taškų. „Žalgiris B“ ekipa su 42 taškais rikiuojasi 4-ta.

Vilniečiams ant kulnų jau lipa tiek pat taškų turintis Kėdainių „Nevėžis“, šeštadienį net 5:0 sutriuškinęs Vilniaus MRU klubą. Nugalėtojams po du įvarčius pelnė Evaldas Kugys ir Simonas Babilius.

Turnyrinę padėtį pataisė ir FBK „Kaunas“. Mačas su kelmiškiais startavo žaibišku kauniečių įvarčiu. Kauno klubo legionierius iš Meksikos Josuetlas Hernandezas Rea jau pirmąją rungtynių minutę po pakelto kampinio kamuolį pasiuntė į „Kražantės“ vartų tinklą – 1:0. Gato pravardžiuojamam puolėjui pakako dar 3 min., kad pelnytų antrąjį įvartį.

Nors iki pertraukos svečių kapitonas Vaidas Viktoravičius rezultatą sušvelnino, po pertraukos šeimininkai atsakė Edgaro Petkevičiaus ir Pauliaus Sirotavičiaus įvarčiais.

Kauniečiai su 27 taškais per 23 mačus įsitvirtino 10-ojoje pozicijoje.

Gairės: FBK Kaunas, Gato
Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Andriucha

Vamos pincho guei!!!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS