Lietuvių mėgta lyga viruso nebebijo | Diena.lt

LIETUVIŲ MĖGTA LYGA VIRUSO NEBEBIJO

 

Baltarusijos čempionatas prarado vienintelio Europoje vykstančio oficialaus futbolo turnyro statusą. Mūsų kaimynai per koronaviruso pandemiją net nestabdė pirmenybių ir surengė jau 8 turus. Tuo tarpu prieš keletą dienų startavusiame Farerų salų čempionate sužaisti pirmojo turo mačai.

 

Danijos kaimynystėje esančio miniatiūrinio salyno, kuriame gyvena vos 50 tūkst. gyventojų, „Premier“ lygos pirmenybėse startavo 10 ekipų. Palyginimui, Baltarusijos aukščiausioje lygoje žaidžia 16 komandų, Lietuvoje – vos šeši klubai. Jau pirmajame ture neišvengta netikėtumų. Pernykštis lygos čempionas „KI Klaksvik“ namuose 0:2 nusileido Toršauno B36 ekipai. Tiesa, pastaroji komanda – taip pat nepėsčia, pernai užėmė antrąją vietą, nuo nugalėtojų atsilikdama vos 3 taškais. Svečiams vieną įvarčių pelnė legionierius iš Danijos Sebsatianas Pingelis. Taip pat jiems nuo praėjusių metų atstovauja ir lenkas Michalas Przybylskis. Čempionų gretose legionierių daugiau. Jų marškinėliais vilki futbolininkai iš Serbijos, Juodkalnijos, Albanijos, Norvegijos ir Danijos.

 

Pernykštis bronzos medalių laimėtojas NSI „Runavik“ 3:1 pranoko TB „Tvoroyri“ ekipą. Lyderių gretose rikiuojasi ir pergales šventę IF „Fuglafjordur“ ir Toršauno HB klubai. Antrasis turas Fareruose planuojamas ateinantį savaitgalį.

 

Įdomu, jog su „KI Klaksvik“ ekipa pernai UEFA Europos lygos pirmajame atrankos etape jėgas išbandė Vilniaus „Riteriai“, o prieš porą metų ten pat galynėjosi ir Vilniaus „Žalgiris“. Praeityje Farerų salų čempionate yra rungtyniavęs ir gausus būrys lietuvių, tarp kurių Remigijus Mikočionis, Darius Magdišauskas, Žilvinas Žudys, Arūnas Mika, Rimvydas Bakus ir kiti. Trenerio duonos yra ragavęs buvęs Lietuvos rinktinės vairininkas Kęstutis Latoža.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS