Lietuvos čempionas M. Zlatkus pasirengęs pasaulio čempionatui: aikštėje paliksime širdis | Diena.lt

LIETUVOS ČEMPIONAS M. ZLATKUS PASIRENGĘS PASAULIO ČEMPIONATUI: AIKŠTĖJE PALIKSIME ŠIRDIS

  • 0

Jau šį šeštadienį, 14 val. Lietuvos laiku, Vengrijos sostinėje Budapešte ant naujai pastatyto mažojo futbolo stadiono vejos lips Lietuvos mažojo futbolo rinktinė. Tą akimirką rungtynėmis su Maroku prasidės Lietuvos žygis Socca mažojo futbolo pasaulio čempionate (6 prieš 6).

C grupėje Lietuvos mažojo futbolo rinktinė žais ne tik su Maroku, bet ir Kosta Rika, Slovėnija ir Lenkija. Visgi, pirmosios rungtynės visada būna labai svarbios. Tai parodė ir 2019 metai, kuomet Lietuva debiutavo Socca mažojo futbolo pasaulio čempionate. Tąkart Lietuvai pavyko laimėti trejas pirmas žaistas rungtynes ir žengti į aštuntfinalį, kuriame mūsų šalį sustabdė Anglija.

Dėl koronaviruso pandemijos tik po triejų metų sugrįžusios mažojo futbolo pasaulio pirmenybės į Budapeštą prikvietė gerokai pasikeitusią Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtį, lyginant su 2019 metais.

Dabartinė rinktinės sudėtis – jaunesnė, greitesnė ir fiziškai stipresnė. Būtent fizine jėga ir greičiu rinktinėje išsiskiria „Hegelmann Minifootball“ komandos narys Mindaugas Zlatkus. Krašto gynėjas nekantriai laukia savo debiuto pasaulio čempionate.

„Atstovauti Lietuvai visada yra garbė. Jausmas tikrai geras. Nekantrauju, kada su Lietuvos apranga pasirodysiu pasaulio čempionate“, – kelionės metu į Budapeštą, kurį Lietuvos rinktinė pasiekė penktadienio dieną, kalbėjo M.Zlatkus.

Nors pačiam Mindaugui tai bus debiutas Lietuvos rinktinėje ir pasaulio čempionate, jis numano, ko gali čia tikėtis, kadangi 2019 metais visas Lietuvos rungtynes jis stebėjo per televizoriaus ekraną. Verta paminėti, kad tą bus galima padaryti ir šiais metais per Delfi TV.

„Tikrai stebėjau 2019 metų pasaulio čempionatą, buvo įspūdingas renginys. Aukštas lygis. Sekėme visą čempionatą , tikrai daug rinktinių rodė gražų futbolą. Po trijų metų rinktinės gali atvykti visiškai pasikeitusios, bet nuo to bus tik įdomiau. Kaip sakoma, kamuolys yra apvalus, tad, manau, kad galime žaisti prieš visus“, – tęsė krašto gynėjas.

Į Socca pasaulio čempionatą M.Zlatkus atvyksta geros sportinės formos ir įgavęs nemažai naujos patirties. Lietuvis su „Hegelmann Minifootball“ tarptautinėje arenoje save išbandė Socca Čempionų lygos turnyre, o prieš savaitę pirmą kartą tapo Lietuvos mažojo futbolo čempionu su ta pačia „Hegelmann Minifootball“ ekipa. Prie auksinio savo komandos sezono M.Zlatkus prisidėjo net 12 tikslių smūgių.

„Tikrai taip gavosi, kad viskas į viena krūvą sukrito. Buvome išvykę į Čempionų lygos turnyrą Slovėnijoje ir ten pasisėmėme tikrai neblogos patirties ir gerų rungtynių tonuso. Tada iškart tą pačią savaitę laukė įtemptas Lietuvos mažojo futbolo čempionato finalinis etapas, kuriame pavyko triumfuoti ir tapti čempionais, o dabar jau esu Budapešte, kur laukia pasaulio čempionatas. Su gera patirtimi keliauju į naują patirtį“, – pabrėžė M.Zlatkus, kuris po to prakalbo apie atmosferą rinktinėje ir jos stipriąsias puses.

„Atmosfera komandoje tikrai gera, daugelis vienas kitą žinome iš anksčiau. Visi dega noru gerai pasirodyti. Manau, tai bus dar vienas mūsų pliusas Vengrijoje. Iš manęs paties galima tikėtis to, kaip ir iš mano komandos draugų – varžovams nenusileisime nei viename aikštės centimetre. Mūsų rinktinė turi daug įvairovės: greičio, jėgos, aštrumo. Susirinkome tikrai neblogas kolektyvas, manau, galėsite įvertinti mus pasaulio čempionato eigoje patys“, – tęsė „Hegelmann Minifootball“ narys.

Rinktinėje M.Zlatkų treniruoja Mindaugo Grigalevičiaus ir Giedriaus Brazaičio duetas. Šiuos du trenerius gynėjas puikiai pažįsta, nes su jais kartu dirba ir „Hegelmann Minifootball“ komandoje. Su jais Lietuvos čempionu tapęs M.Zlatkus aukštus tikslus kelia ir pasaulio čempionate.

„Su komanda svajojame ir norime stipriai patriukšmauti . Pagrindinis tikslas kuo geriau pasirodyti, išeiti iš grupių į atkrintamąsias. Kiekviena komanda atvyksta kovoti dėl pasaulio taurės, to atvykstame ir mes! Truputis sėkmės ir pažiūrėsime, kaip toli mes galime nueiti. Asmeniškai laukiu kiekvienu rungtynių. Kiekvienos rungtynės bus kaip finalai, todėl fanams pažadame maksimalų nusiteikimą. Galiu prižadėti, kad aikštėje už Lietuvą paliksime širdis ir niekam be kovos nepasiduosime“, – užbaigė M.Zlatkus.

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės sudėtis 2022 m. Socca Pasaulio čempionatui (rugsėjo 10-18 d., Budapeštas):

Vartininkai: Titas Vitkauskas (Nr. 1), Mantas Šumskis (Nr. 77).

Gynėjai: Deividas Gineitis (Nr. 2), Marius Linkevičius (Nr. 3), Matas Venslauskas (Nr. 4), Mindaugas Zlatkus (Nr. 9).

Saugai: Matas Radžiukynas (Nr. 5), Arnas Levonauskas (Nr. 8), Augustas Trinkūnas (Nr. 11).

Puolėjai: Laurynas Danielius (Nr. 7), Paulius Sirotavičius (Nr. 10).

Treneriai: Mindaugas Grigalevičius (vyriausiasis treneris), Giedrius Brazaitis (trenerio asistentas).

Lietuvos mažojo futbolo rinktinės grupių etapo tvarkaraštis:

Rugsėjo 10 d.: Lietuva - Marokas (14:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 13 d.: Lietuva - Kosta Rika (12:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 14 d.: Slovėnija - Lietuva (15:00 Lietuvos laiku)

Rugsėjo 15 d.: Lenkija - Lietuva (20:00 Lietuvos laiku)

GALERIJA

  • Lietuvos čempionas M. Zlatkus pasirengęs pasaulio čempionatui: aikštėje paliksime širdis
  • Lietuvos čempionas M. Zlatkus pasirengęs pasaulio čempionatui: aikštėje paliksime širdis
Lietuvos mažojo futbolo asociacijos nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS