Lietuvos futbolo klubai žygius po Europą pradės rugpjūtį | Diena.lt

LIETUVOS FUTBOLO KLUBAI ŽYGIUS PO EUROPĄ PRADĖS RUGPJŪTĮ

Lietuvos futbolo klubai Europos turnyrų duris pravers paskutinį vasaros mėnesį. Varžybų datas savo kalendoriuose patikslino ir nacionalinė bei salės futbolo rinktinės.

Formato pokyčiai

Čempionų lygos turnyre dalyvausianti Marijampolės "Sūduva" pirmo atrankos etapo rungtynes žais rugpjūčio 18-ąją arba 19-ąją.

Formato naujovė: 2020–2021 m. sezono atrankos varžybas sudarys ne du mačai, kai komandos žaidžia namuose ir išvykoje, o viena dvikova. Kuri vienuolikė bus rungtynių šeimininkė, lems burtai.

Antras Čempionų lygos atrankos etapas numatytas rugpjūčio 25–26 d., trečiasis – rugsėjo 15–16 d.

Atkrintamąsias varžybas sudarys dvejos rungtynės, jos vyks rugsėjo 22–23 ir 29–30 d. Grupių turnyrai startuos spalio 20–21 d.

Praeitą sezoną "Sūduva" pirmo atrankos etapo dvikovą pralaimėjo (0:0 ir 1:2) Belgrado "Crvena zvezda" ekipai ir tęsė kovą Europos lygoje, kurioje įveikė San Marino klubą "Tre Penne" (5:0 ir 5:0), Tel Avivo "Maccabi" (2:1 ir 2:1), tačiau per atkrintamąsias varžybas nusileido Budapešto "Ferencvaros" (0:0 ir 2:4).

Laukia pirmas barjeras

Europos futbolo lygoje jėgas išmėgins "Kauno Žalgiris" ir dvi Vilniaus komandos – "Žalgiris" ir "Riteriai".

Pirmojo atrankos etapo dvikovos vyks rugpjūčio 27 d., antrojo – rugsėjo 17 d., trečiojo – 24 d., atrankos varžybos (irgi vienos rungtynės) – spalio 1 d. Grupių turnyrai prasidės spalio 22 d.

Pernai Lietuvos klubai neįveikė pirmo barjero: "Kauno Žalgiris" pripažino Limasolio "Apollon" pranašumą (0:2 ir 0:4), "Žalgirį" eliminavo Budapešto "Honved" (1:3 ir 1:1), o "Riterius" – Farerų salų "Klaksvik" (Vilniuje – 1:1 ir Toftire - 0:0).

Tikimės, kad netrukus sirgalių stadionuose vis daugės, tačiau bet kokiu atveju svarbiausia – žaisti, nei išvis nežaisti.

"Tikimės, kad futbolas be žiūrovų – laikinas reiškinys ir netrukus sirgalių stadionuose vis daugės. Tačiau bet kokiu atveju svarbiausia – žaisti, nei išvis nežaisti", – šią savaitę pareiškė Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) prezidentas Aleksandras Čeferinas.

Ruduo bus karštas

Tautų lygos turnyras, kuriame dalyvaus Lietuvos vyrų futbolo rinktinė, startuos rudenį.

Rungtynės numatytos rugsėjo 3–8 d., spalio 10–14 d. ir lapkričio 17–18 d.

Mūsiškiai rungtyniaus C diviziono 4-oje grupėje su Albanijos, Baltarusijos ir Kazachstano komandomis.

Anksčiau planuota, kad Lietuvos futbolininkai rugsėjo 4 d. susitiks su kazachais, 7 d. – su albanais, spalio 10 d. – su baltarusiais, 13 d. – vėl su Albanijos ekipa, o lapkritį – su Baltarusijos atstovais ir Kazachstano rinktine.

Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos (FIFA) pasaulio reitingų lentelėje Lietuvos rinktinė – 131-oje vietoje, albanai – 66-ojoje, baltarusiai – 87-ojoje, kazachai – 118-ojoje.

Nacionalinių komandų draugiškoms rungtynėms bus skirtos spalio 7–8 d. ir lapkričio 11–12 d.

Sugrįš į sales

Lapkritį į aikštę žengs Lietuvos salės futbolo rinktinė – jos laukia 2022 m. Europos čempionato atrankos mačas su Juodkalnijos komanda.

Ši dvikova turėjo vykti balandį, tačiau dėl COVID-19 pandemijos buvo atidėta.

Lapkričio 2–11 d. dėl kelialapių į kitą atrankos etapą taip pat varžysis Bulgarijos ir Armėnijos, Turkijos ir Graikijos, Anglijos ir Šiaurės Makedonijos, Izraelio ir Kipro, San Marino ir Danijos bei Šveicarijos ir Vokietijos salės futbolininkai.

Mačus laimėjusios ekipos prisijungs prie Azerbaidžano, Baltarusijos, Ispanijos, Italijos, Kazachstano, Portugalijos, Rusijos, Rumunijos, Serbijos, Slovakijos, Slovėnijos, Ukrainos, Suomijos, Prancūzijos, Kroatijos, Čekijos, Albanijos, Belgijos, Bosnijos ir Hercegovinos, Vengrijos, Sakartvelo, Latvijos, Moldovos, Norvegijos bei Lenkijos rinktinių ir toliau kovos dėl teisės dalyvauti finalo turnyre, kuris 2022-aisiais vyks Nyderlanduose.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS