Liūtis ir griausmai nesustabdė: po atkaklios kovos su danais vokiečiai keliauja į ketvirtfinalį | Diena.lt

LIŪTIS IR GRIAUSMAI NESUSTABDĖ: PO ATKAKLIOS KOVOS SU DANAIS VOKIEČIAI KELIAUJA Į KETVIRTFINALĮ

  • 0

Šeštadienio vėlyvą vakarą buvo sužaistas antrasis Europos futbolo čempionato aštuntfinalis, kuriame susitiko turnyro šeimininkai vokiečiai su Danijos rinktine.

Jau trečią rungtynių minutę kamuolys atsidūrė vartų tinkle – vokiečių gynėjas Nico Schlotterbeckas galva pasiuntė kamuolį į danų vartus, tačiau rungtynių teisėjas Michaelas Oliveris neužskaitė šio įvarčio, mat prieš jį mušant vokiečių žaidėjas Joshua Kimmichas prasižengė prieš Danijos vartininką Kasperą Schmeichelį.

Vokiečiai tęsė pradėtą darbą ir nuolat bandė atakuoti savo varžovus, savo progas turėjo J. Kimmichas ir Kai'us Havertzas. Danai taip pat nesnaudė ir atsakė Joakimo Maehle ir Rasmuso Hojlundo bandymais.

Visgi niekam taip ir nepavyko pasižymėti ir pirmasis kėlinys baigėsi be įvarčių. Verta paminėti, jog dėl audros rungtynės trumpam buvo sustabdytos 35-ąją minutę ir atnaujintos po 20 minučių.

Antroji rungtynių dalis prasidėjo diskusijomis dėl tos pačios liūties, kuri atrodo turėjo grįžti. Visgi teisėjas leido žaisti ir prasidėjo veiksmas.

Danai jau trečią antro kėlinio minutę nuginklavo vokiečių vartininką Manuelį Neuerį, kai po atšokusio kamuolio laiku ir vietoje atsidūrė Joachimas Andersenas stipriu smūgiu iš artimos distancijos pasiuntė kamuolį į vartų tinklą. Čia iškart prisistatė VAR, kurie nurodė aikštės arbitrui, jog prieš smūgį buvo fiksuota minimali danų nuošalė. Įvartis – atšauktas.

Visai netrukus veiksmas persikėlė prie danų vartų. Tas pats J. Andersenas nors ir nežymiai, bet lietė kamuolį ranka baudos aikštelėje ir po VAR peržiūros M. Oliveris skyrė 11 metrų baudinį į K. Schmeichelio vartus. Jį realizavęs K. Havertzas išvedė vokiečius į priekį 1:0.

Vokiečiai pasiekę įvartį nurimo ir ėmė naudoti kontratakų taktiką. Tas puikiai veikė – K. Harvertzas ir Jamalas Musiala surengė puikius reidus ir pastarajam pavyko padvigubinti vokiečių pranašumą. Tai tapo jau trečiu 21-erių puolėjo įvarčiu šiame čempionate.

Savo pasiekę vokiečiai nuramino rungtynes, na o Danijai sunkiai sekėsi kažką kurti. Savo progą turėjo Rasmusas Hojlundas, tačiau čia gelbėjo vokiečių vartininkas M. Neueris. Tai buvo bene vienintelė danų proga – aukšto rungtynių tempo išvarginti danai nebeužsikabino ir į ketvirtfinalio etapą užleidžia pirmenybių šeimininkus.

Vokietija 2-0 Danija

53' [1-0] Kai Havertzas (11m. baudinys)

68' [2-0] Jamalas Musiala

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS