Lyderių akistatoje – čempionų triumfas | Diena.lt

LYDERIŲ AKISTATOJE – ČEMPIONŲ TRIUMFAS

Miuncheno „Bayern“ gerokai sustiprino savo pozicijas kovoje dėl Vokietijos čempionės titulo. Bavarijos komanda 28-ajame ture svečiuose 1:0 pranoko Dortmundo „Borussia“ ekipą ir nuo šios atitrūko jau 7 taškais.

Antradienio mače pirmieji pasižymėjo šeimininkai, bet Thorgano Hazardo įvarčio teisėjas neįskaitė dėl nuošalės. Tuo tarpu titulą ginančių svečių pergalę lėmė Joshua Kimmicho įspūdingas įvartis. 25 metų Vokietijos rinktinės saugas 43-ąją min. nuo baudos aikštelės prieigų techniškai permetė kamuolį per vartininką  Romaną Burki. Šveicaras galėjo dar ne kartą traukti kamuolį iš vartų tinklo, tačiau arba patikimai sužaisdavo pats, arba jį gelbėjo gynėjai. Viename epizodų nebūtų padėję nei viena, nei kita, tačiau po Roberto Lewandowskio smūgio kamuolys atsimušė į vartų virpstą.

Rezultatyviausias bundeslygos žaidėjas liko su 27 įvarčiais, kaip ir „Borussia“ snaiperis Erlingas Haalandas, nepadidinęs savo kraičio – 10 įvarčių. Tiesa, norvegas pirmajame kėlinyje galėjo pasižymėti, bet jo spirtas kamuolys atsimušė į pargriuvusio „Bayern“ gynėjo Jerome Boatengo alkūnę. Arbitras epizodo įrašo neperžiūrėjo, leisdamas tęsti žaidimą. Vėliau Dortmundo futbolininkai surezgė dar keletą pavojingų išpuolių, tačiau tikslo nepasiekė. Iki čempionato pabaigos likus 6 turams „Bayern“ sąskaitoje yra 64 taškai, o „Borussia“ - 57.

Iki vėlyviausių antradienio rungtynių artimiausi „Borussia“ persekiotojai Leipcigo „Red Bull“ atsilikinėjo 3 taškais, o Leverkūzeno „Bayer“ ir Mionchengladbacho „Borussia“ atitinkamai 4 ir 5 taškais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS