A lygoje bus 10 komandų, bet kokios – dar neaišku | Diena.lt

A LYGOJE BUS 10 KOMANDŲ, BET KOKIOS – DAR NEAIŠKU

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) Vykdomojo komiteto (VK) posėdyje šiandien buvo priimti svarbūs sprendimai, lemsiantys ateinančio sezono šalies čempionato sudėtį. Kol kas nuspręsta suteikti šansą abiem į paskutinį bilietą į A lygą pretenduojančioms ekipoms.

Nors iki Lietuvos aukščiausios lygos čempionato starto lieka vos trys savaitės, galutinis jo dalyvių sąrašas lieka neaiškus. Ketvirtadienį posėdžiavęs LFF VK sulaukė iškart dviejų klubų prašymų išimties tvarka gauti kelialapį į A lygą. Pirmosios lygos vicečempionė „Jonava“ tokią teisę turėjo ir be išimčių, nes ją iškovojo sportiniu principu, tačiau tuo nepasinaudojo, nes neįvykdė visų LFF keliamų licencijavimo reikalavimų. Tuo tarpu Alytaus „Dainava“, pirmosios lygos turnyre finišavusi tik šešta, teikė dokumentus pirminiam licencijavimui, bet vėliau į elito divizioną nebepretendavo. Vis dėlto alytiškiai, sužinoję apie „Jonavos“ sunkumus, nutarė prašyti išimties.

Laipteliu aukščiau už dzūkus finišavę FA „Šiauliai“ taip pat galėjo pretenduoti į vietą A lygoje, bet tai padaryti atsisakė. VK nariai nusprendė, kad abu išimčių prašantys klubai turi  paruošti ir pateikti papildomą dokumentaciją, kuri turi būti pristatyta iki vasario 22 d. ir tada bus priimti atitinkami sprendimai. Nepaisant to, komiteto nariai patvirtino, kad 2021 m. A lygos sezone dalyvaus 10 komandų. Tarp jų bus po dvi Kauno ir Vilniaus komandas, po vieną Marijampolės, Panevėžio, Gargždų, Kėdainių ir Telšių klubą.

LFF VK posėdžio metu buvo atsiskaityta už 2020 m. biudžeto vykdymą. 2020 m. Lietuvos futbolo federacija gavo 8 674 111 eurų pajamų, kurias sudaro dotacijos iš FIFA ir UEFA, rėmėjų paramos ir kitos komercinės pajamos. Buvo numatytas 8 284 310 eurų biudžetas, o faktinis biudžetas sudarė – 8 077 319 eurų, tad buvo sutaupyta 2,5% biudžeto. LFF skolos buvo sumažintos 439 tūkst. eurų.

2021 m. yra planuojamas 8 497 059 eurų biudžetas, iš kurių 2 613 659 eurai yra skiriami LFF projektinei veiklai vykdyti. Tuo tarpu LFF finansavimo poreikis yra 8 877 855 eurai, tai sudaro 380 796 eurų deficitą.

Gairės: A lyga, LFF, Jonava, Dainava
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS