A lygos apžvalga: pirmasis trejetas susitvarkė su savo užduotimis | Diena.lt

A LYGOS APŽVALGA: PIRMASIS TREJETAS SUSITVARKĖ SU SAVO UŽDUOTIMIS

  • 1

9-ajame Lietuvos futbolo A lygos ture buvo užfiksuotos net trys triuškinamos pergalės.

Atodūsis. Vilniaus „Riteriai“ iki 9-ojo turo susitikimo nebuvo laimėję trejose rungtynėse iš eilės ir įstrigo penktoje turnyro lentelės vietoje. Vis dėlto labai svarbioje akistatoje su tiesioginiu konkurentu – Kauno „Stumbru“ – vilniečiai iškovojo itin svarbią pergalę rezultatu 3:0 ir dabar nuo laipteliu aukščiau žengiančio varžovo atsilieka vos 2 taškais. Daugiau nei 2 įvarčius „Riteriai“ iki tol buvo pelnę tik rungtynėse su „Palanga“.

Kortelės. Mače tarp „Riterių“ ir „Stumbro“ buvo parodytos dvi raudonos kortelės – po vieną kiekvienos vienuolikės žaidėjui. Už paskutinės vilties pražangą buvo pašalintas Tomas Švedkauskas bei Matheusas Bissi. Tai buvo antroji pastarojo futbolininko gauta raudona kortelė šiame sezone, o tiek pat sykių susitikimo dėl identiškos priežasties nebaigė tik Vilniaus „Žalgirio“ vidurio gynėjas Mevlanas Adili. Tai buvo pirma „Riterių“ klubo raudona kortelė šiame sezone ir kol kas tik Klaipėdos „Atlanto“ futbolininkai teisėjo nebuvo išsiųsti į rūbinę.

Pralaužė. Nuo „Kauno Žalgirio“ krašto gynėjo Jurijaus Bušmano Fortūna itin apmaudžiai nusisuko du kartus – pralaimėtuose susitikimuose legionierius iš Ukrainos baudos smūgiais sudrebindavo vartų konstrukcijas. Vis dėlto dvikovoje su „Palanga“ J.Bušmanas meistriškai išpildė baudos smūgį ir pelnė pirmą įvartį šiame sezone. Maža to, ukrainietis atliko rezultatyvų perdavimą, kurių savo sąskaitoje turi jau 5 ir pagal šį statistinį komponentą pirmauja visoje lygoje.

Sugrįžimas. Trejas rungtynes dėl traumos praleidęs Dominykas Galkevičius į rikiuotę grįžo su trenksmu – saugas rezultatu 3:0 pasibaigusioje akistatoje su „Palanga“ pelnė 2 fantastiškus įvarčius. „Prisiminiau geriausius laikus“, – po rungtynių sakė 32-ejų D.Galkevičius, kuris 2010 metais buvo išrinktas geriausiu Lietuvoje žaidžiančiu futbolininku.

Pozityvas. Nepaisant to, jog „Sūduva“ savo kraityje turi 4 iš eilės pergalių seriją, kai kurie pergalingai pasibaigę susitikimai sirgalių netenkino. Šį kartą čempionai net 4:0 sutriuškino Klaipėdos „Atlantą“ ir tą padarė efektingu stiliumi. Rungtynių metu itin aktyviai rungtyniavo Eligijus Jankauskas, o visus įvarčius pelnė gynybinio plano žaidėjai – Vaidas Slavickas, Povilas Leimonas ir dubliu pasižymėjęs Semiras Kerla.

Nesiseka. Vis dėlto Marijampolės klubo puolėjui Tosaintui Rickettsui jau kuris laikas nesiseka pelnyti įvarčio „iš žaidimo“. Paskutinį kartą kanadietis tą padarė 3-iajame ture, o 6-ojo turo mače su „Palanga“ pasižymėjo dviem realizuotais 11 metrų baudiniais. T.Rickettsas turėjo kelias puikias progas pasižymėti, tačiau dažniausiai nuo jo išpuolių apsigindavo „Atlanto“ vartininkas Lukas Paukštė.

Pareiškimas. „Panevėžys“ neišsiskiria rezultatyviu žaidimu – vos 6 pelnyti įvarčiai šiame sezone. Rungtynėse su „Žalgiriu“ išsiskyrė antroje pirmojo rato pusėje nedaug rungtyniavęs kolumbietis Sebastianas Vasquezas, kuris praėjusiame sezone dominavo Pirmoje lygoje, kur gynė Alytaus „Dainavos“ garbę. Daug problemų žalgiriečiams kėlęs kolumbietis pelnė pirmą įvartį šiame sezone ir tai yra pirmasis bet kurio nominalaus „Panevėžio“ puolėjo taiklus smūgis A lygoje.

Produktyvumas. „Žalgirio“ atstovas Liviu Antalis šiame sezone yra sužaidęs vos 419 minučių, tačiau per jas užfiksavo puikią statistiką. Rumunas savo sąskaitoje jau turi 4 įvarčius bei tiek pat rezultatyvių perdavimų.

Stabilumas. Čempionato lyderių puolėjas Tomislavas Kišas per pastarąsias šešerias rungtynes net penkeriose pelnė po įvartį. Legionierius iš Kroatijos su 9 taikliais smūgiais užtikrintai pirmauja snaiperių rikiuotėje, o tarp jo artimiausių konkurentų kamuolį 9-ajame ture į varžovų vartus pasiuntė tik „Riterių“ jaunasis talentas Teremas Moffi.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Sigitas Jakubauskas

Gerai, kad Kauno diena daug rašo apie futbolą.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS