A lygos lyderių mūšyje triumfavo čempionai | Diena.lt

A LYGOS LYDERIŲ MŪŠYJE TRIUMFAVO ČEMPIONAI

 

„Rungtynės galėjo baigtis visaip, bet mūsų pergalę lėmė žaidimas iki pat pabaigos“, - pripažino Saulius Širmelis. Jo treniruojamai Marijampolės „Sūduvos“ ekipai tris taškus atnešė latvio Valerijaus Šabalos įvartis paskutinėmis rungtynių Kaune akimirkomis.

„Kauno Žalgirio“ futbolo klubas savo žiūrovų akivaizdoje septintojo A lygos turo rungtynėse „Sūduvai“ nusileido 0:1 ir liko turnyro 3-ojoje vietoje. Šalies čempionė „Sūduva“ su 19 taškų išliko vienvalde lydere.

Drąsiai rungtynes pradėję žalgiriečiai varžovams aikštėje niekuo nenusileido, o „Kauno Žalgirio“ akademijos stadione gausiai susirinkę sirgaliai galėjo stebėti dviejų lygių varžovų dvikovą. Tiesa, pirmoje rungtynių dalyje kauniečiams sukurti pavojingų progų nepavyko. Lietuvos čempionai turėjo vieną progą, tačiau užtikrintai vartuose sužaidė Deividas Mikelionis.

Antrasis kėlinys jau buvo gyvesnis – iš pradžių progą turėjo „Sūduva“, o vėliau net keletą pavojingų išpuolių surengė Roko Garasto auklėtiniai. Po keitimo aikštėje pasirodęs Philipas Otele nepasinaudojo dviem idealiomis progomis, vėliau dar kartą pavojingai į vartus smūgiavo Jurijus Bušmanas.

Neįmuši tu – įmuša tau. Ši taisyklė pasitvirtino mačo pabaigoje. Po sumaišties baudos aikštelėje kamuolys nukrito Valerijui Šabalai po kojomis, o šis iš arti nukreipė jį į vartus.

Artimiausias rungtynes „Kauno Žalgiris“ liepos 3 dieną žais išvykoje su „Panevėžio“ klubu. „Sūduvos“ liepos 4-ąją laukia mūšis namuose su sostinės „Riteriais“.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Užpelkis

Tarybiniais laikais aukščiausioje lygoje žaidė penkios Kauno komandos ir viena nuo 1988 m. - TSRS II lygoje. Dabar turime vos vieną komandą ir tą su trimis negrais. ("Negras", kaip 2010 m. išaiškino Liet aukščiausias teismas, nėra diskriminacinis žodis, ką bando dažnai pabrėžti visokios liberalšiukšlės). Štai jums valstybės politikos ir laisvos rinkos pasekmės. Kauno reprezentacinis stadionas prilygsta eilinio Lenkijos bažnytkaimio stadionui. Gyvename tikroje tundroje ir nieko. Futbolas yra valstybės prestižas, bet Lietuvoje valdžios žmonėms jis nerūpi. Futbolas atiduotas į mažaraščių rankas, kuriems rūpi tik kišenes prisikimšti UEFA duodamais pinigais.

Romualdas Marcinkus

Kauno Žalgiris - lopų komanda. Du kartus nepataikyti į tuščius vartus. Nors pirmą kartą per šešis sezonus sirgaliai skandavo "Žalgiris", "Žalgiris", žaidėjai "atsidėkojo" pačiu gražiausiu būdu - praleido įvartį paskutinę minutę. Jau antrose rungtynėse. Lopų komanda. Už ką mes jiems pinigus iš miesto biudžeto mokam ?!

SUSIJUSIOS NAUJIENOS