Lygos lyderius nustūmė kovingi šiauliečiai | Diena.lt

LYGOS LYDERIUS NUSTŪMĖ KOVINGI ŠIAULIEČIAI

LFF pirmojoje lygoje – naujas lyderis. Juo tapo Kėdainių „Nevėžis“, išvykoje 4:1 sutriuškinęs Vilniaus „Vytį“. Tuo tarpu lygos lyderė „Jonava“ savo aikštėje 1:2 kiek netikėtai nusileido „Šiauliams“.

Lygos lyderiai jonaviečiai mačą namuose pradėjo itin sėkmingai, kai jau 7-ąją min. rezultatyviu smūgiu pasižymėjo Džiugas Raudonius. Ir vėliau „Jonava“ kontroliavo žaidimo eigą bei kūrė progas. Tačiau viskas aukštyn kojomis apsivertė po pertraukos. Šiauliečiai atliko porą keitimų, įleido į aikštę patyrusį vidurio saugą Darių Jankauską. Permainos pasiteisino – 47-ąją min. buvęs ilgametis A lygos žaidėjas Rokas Gedminas pelnė išlyginamąjį įvartį. Praleidę vieną dūrį jonaviečiai lyg ir turėjo sukrusti, tačiau nerado priešnuodžių prieš pavojingus svečių išpuolius. Vienas jų 72 min. baigėsi tiksliu Justo Petravičiaus spyriu iš baudos aikštelės prieigų – 1:2. Tik išsimaudę savotiškame šaltame duše šeimininkai metėsi į ataką bei užgulė „Šiaulių“ vartus. Vis dėlto svečiai patikimai atsimušinėjo ir apgynė savo tvirtovę. Maža to, jau per teisėjo pridėtą laiką jie pelnė teisę mušti 11 m baudinį, kurio nerealizavo Kristupas Mantinis.

Po mačo kilo susistumdymas, po kurio K.Mantinis buvo įspėtas geltonąja kortele, o „Jonavos“ vartininkas Martynas Matuzas ne pirmą kartą šį sezoną išvydo geltonąją, o netrukus ir raudonąją korteles.

Po 16 mačų „Jonavos“ sąskaitoje liko 37 taškai, o „Šiauliai“ su 26 pavijo 6-oje vietoje žengiančią Alytaus „Dainavą“.

Jonaviečių kluptelėjimu pasinaudojo „Nevėžis“. Vitalijaus Stankevičiaus auklėtiniai 4:1 nepaliko vilčių Vilniaus „Vyčiui“. Nugalėtojams du įvarčius (21 ir 66 min. iš 11 m) pelnė rezultatyviausias žaidėjas Evaldas Kugys, vieną (31 min.) Aretas Gėgžna. Po šios pergalės kėdainiečių kraitis išaugo iki 38 taškų ir jie išstūmė „Jonavą“ iš pirmosios vietos. Tą patį padarė ir Kauno „Hegelmann Litauen“ kolektyvas, nubloškęs jonaviečius į trečiąją poziciją, tiesa, abi ekipos turi po lygiai – 37 taškus. Kauniečiai šeštadienį namuose 2:0 pranoko Telšių „Džiugą“ ir nuo 4-ojoje vietoje žengiančių lygos čempionų atitrūko jau 6 taškais.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS