„Malmo“ kapitonas M. Rosenbergas: mes “gimę” ant dirbtinės dangos | Diena.lt

"MALMO" KAPITONAS M. ROSENBERGAS: MES “GIMĘ” ANT DIRBTINĖS DANGOS

  • 0

Liepos 21-oji – bene laukiamiausia lietuvių ir švedų dienų. Būtent antradienį paaiškės, kuri iš komandų – Vilniaus „Žalgiris“ ar „Malmo“ FF – keliaus į kitą UEFA Čempionų lygos atrankos etapą. Pirmadienį švedai išbandė ir naują Lietuvos futbolo federacijos stadiono dangą.

„Ji mums rūpesčių nesukels. Turime nemažai stadionų Švedijoje su dirbtine danga. Mes esame prie jos pripratę. Mūsų jaunieji žaidėjai yra „gimę“ ant tokios dangos, ji mums yra paranki“, – geros nuotaikos neslėpė „Malmo“ ekipos kapitonas Markusas Rosenbergas.

Futbolininkas teigė, kad į Lietuvą komanda atvyko nusiteikusi pozityviai. Nors ir savaitgalį „Allsvenskan“ čempionate jie ir vėl barstė taškus bei antrą kartą iš eilės neįveikė vienų iš lygos autsaiderių, M. Rosenbergas mano, kad ekipa pasirodė dar geriau nei rungtynėse prieš „Žalgirį“.

„Mače su „Orebro“ nepavyko pasiekti trijų taškų , tačiau mes daug puolėme, buvome agresyvūs ir tai buvo daug geresnis pasirodymas, nei praėjusią savaitę. Nesame patenkinti savo pasirodymu šiais metais, tačiau esame tobulėjimo procese ir su kiekvienomis rungtynėmis tampame vis stipresniais.

Po praėjusio sezono pakeitėme nemažai žaidėjų, o jų adaptacija užtruko ilgiau, negu tikėjomės. Tačiau manau, kad šiuo metu mes esame teisingame kelyje. Esame pilni energijos ir noro žygiuoti tolyn Čempionų lygoje, todėl tikiuosi, kad įveiksime šį etapą“, – sakė puolėjas.

Žaidėjui pritarė ir vyriausiasis komandos treneris Age Hareide, kuris teigė, kad jo komanda yra tiesiog ištroškusi pergalių, todėl jis pasitiki savo žaidėjais ir nori, kad jie triumfuotų šiame atrankos etape.

„Dabar jau pažįstame „Žalgirio“ komandą ir žinome, ko galime iš jos tikėtis. Mūsų pagrindinis tikslas Malmėje buvo išlaikyti savo vartus „sausus“, nes tai mums suteikia pranašumą išvykoje. Esame ta komanda, kuri dažniausiai Švedijoje pelna daugiausiai įvarčių. Tai yra mūsų stiprybė ir žaidėjai tai žino.

Tačiau tokiuose mačuose dažniausiai yra sunku susikoncentruoti ties abejais dalykais: įvarčio pelnymu ir jo nepraleidimu. Praėjusiais metais mušėme įvarčius pirmose rungtynėse Zalcburge bei Prahoje ir tai mums suteikė laisvumo savuose namuose. Šį kartą mus tenkintų ir rezultatas 1:1“, – sakė A. Hareide.

Švedijoje gausų palaikymą dažniausiai jaučiantys „Malmo“ futbolininkai šį kartą susidurs su lietuvių sirgaliais, kurie jau „iššlavė“ beveik visus prekyboje esančius bilietus. Tačiau M. Rosenbergas dėl to nesijaudina. Pasak jo, švedai ir Lietuvoje jus saviškių palaikymą.

„Rytoj mus palaikys apie 300 mūsų sirgalių, todėl jie bus labai gerai girdimi“, – sakė „Malmo“ kapitonas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS