Naujokas nežaidė, bet pergalę kauniečiai nukalė | Diena.lt

NAUJOKAS NEŽAIDĖ, BET PERGALĘ KAUNIEČIAI NUKALĖ

„Tikrai neisime tiesiog pabūti aikštėje. Bandysime kautis ir sieksime patekti į kitą etapą“, - patikino Plungės „Babrungo“ komandos treneris Kęstutis Petkus. Žemaičiams „FPRO LFF“ taurės turnyro aštuntfinalyje teko laikyti A lygoje žaidžiančio Kauno rajono „Hegelmann“ egzaminą.

Kauno rajono „Hegelmann“ į taurės 3-ojo etapo akistatą su Plungėje antradienį stojo pakilios nuotaikos, nes jo auklėtiniai savaitgalį pakilo į „TOPsport A lygos“ lyderių gretas. Kauniečiai 2:1 palaužė Telšių „Džiugą“ ir su 26 taškais aplenkė telšiškius turnyro lentelėje, pakildami į antrąją poziciją. Jų konkurentai telšiškiai turi tašku mažiau, bet ir mačą atsargoje.

Tuo tarpu „Babrungas“ penktadienį laikė sunkų egzaminą Jonavoje, kur 0:2 nusileido „Be1“ komandai. Plungiškiai Pirmoje lygoje – antroje pagal pajėgumą - su 17 taškų rikiuojasi 4-ti.

Tarsi meistriškumo ir lygų skirtumo būtų maža, kauniečiai prieš taurės mačą paskelbė pasipildę legionieriumi iš Brazilijos Felipe Brisola. 33-ejų žaidėjas buvo neabejotinas Vilniaus „Riterių“ lyderis 2022–2023 metų sezonuose, bet pernai buvo priverstas sustabdyti savo karjerą dėl sunkios traumos. Anksčiau brazilas tris sezonus spindėjo „Riga“ klube, su kuriuo trejus metus iš eilės laimėjo Latvijos čempionatą, sužaidė 102 rungtynes, pelnė 18 įvarčių ir atliko 11 rezultatyvių perdavimų.

Nors naujokas iš Brazilijos rungtynėse Plungėje jau buvo įtrauktas į „Hegelmann“ komandos paraišką, treneris Andrius Skerla dar nemetė jo į kovą. Vis dėlto ir be papildymo kauniečiai sugebėjo palaužti šeimininkus. Tiesa, jiems teko gerokai paplušėti. Audringai savo sirgalių palaikomas „Babrungas“ jau 17-ąją min. išsiveržė į priekį po brazilo Eliveltono įvarčio. Šeimininkai persvarą išlaikė iki pat pirmojo kėlinio pabaigos. Tik sužaidę valandą svečiai atsitiesė – pusiausvyrą atstatė gynėjas Vilius Armalas – 1:1. Jau kitoje atakoje kauniečiai uždirbo 11 m baudintį, kurį 63 min. realizavo Samuelis Odeoyibo – 1:2. Dar po beveik 10 min. Lietuvos rinktinės kandidato mato Vareikos pelnytas 3-asis įvartis turėjo galutinai palaužti šeimininkus, bet užsispyrę žemaičiai nepasidavė ir 77 min. Airesas Sousa sušvelnino skirtumą iki mininalaus – 2:3.

Per likusį laiką „Babrungas“ stengėsi išplėšti pratęsimą, bet „Hegelmann“ išsaugojo pranašumą ir žengė į ketvirtfinalį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS